Najbolj prestižna enodnevna dirka v roke Johanssnovi, uspešna tudi Bujakova

Najbolj prestižna enodnevna dirka v roke Johanssnovi, uspešna tudi Bujakova
01.04.2014 AVTOR: Matej Zalar
Druga dirka za svetovni pokal, Trofeo Alfredo Binda, je po 123 kilometrih pripadla Švedinji Emmi Johansson. Eugenia Bujak je zasedla 12. mesto.

Trofeo Alfredo Binda 2014:
1 Emma Johansson (Swe) Orica - AIS 3:05:24
2 Elizabeth Armitstead (GBr) Boels Dolmans Cycling Team
3 Alena Amialiusik (Blr) Astana BePink Womens Team
4 Anna van der Breggen (Ned) Rabo Liv Women Cycling Team
5 Pauline Ferrand Prevot (Fra) Rabo Liv Women Cycling Team
6 Elisa Longo Borghini (Ita) Hitec Products
7 Olga Zabelinskaya (Rus) RusVelo
8 Eleonora van Dijk (Ned) Boels Dolmans Cycling Team
9 Giorgia Bronzini (Ita) Wiggle Honda  0:00:49
10 Elena Cecchini (Ita) Estado de Mexico Faren
...

12       Eugenia Bujak (Pol) BTC City Ljubljana
36       Polona Batagelj (Slo) BTC City Ljubljana
56       Martina Ritter (Aut) BTC City Ljubljana

Na štartu dirke v Vareseju, ki velja za najtežjo in najbolj prestižno enodnevno dirko v svetovnem pokalu za ženske, so bile tudi kolesarke ekipe BTC City Ljubljana.

Proga, ki je vključevala kar pet vzponov s skupno več kot 1500 metri višinske razlike, je bila pisana na kožo ubežnicam. Vendar pa so v prvi polovici dirke vse kolesarke ostale skupaj, na drugem vmesnem šprintu je drugo mesto zasedla Mia Radotić, ki je tako vknjižila nekaj pomembnih točk za razvrstitev na UCI-jevi lestvici.

V zaključku so se kolesarke spopadle s štirimi krogi, dolgimi 17 kilometrov, v vsakem pa je bil na sporedu vzpon na Orino. Začeli so se vrstiti pobegi, težka trasa pa je pripomogla k temu, da je še pred zadnjim krogom v pelotonu prišlo do velike selekcije, saj je v ospredju ostalo le 29 kolesark.

Vrh zadnjega vzpona na Orino je prva prečkala Johanssnova, boj za zmago pa še ni bil odločen, saj je njenemu tempu lahko sledilo še osem kolesark. V zaključnem šprintu so se udarile za zmago, kolesarka Orice pa je bila boljša od Elizabeth Armistead in Alene Amialiusik.

Eugenia Bujak je zasedla zelo dobro 12. mesto s 50 sekundami zaostanka, od kolesark BTC-jeve ekipe pa sta ciljno črto prečkali še Polona Batagelj na 36. in Martina Ritter na 56. mestu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še naprej vodi Armisteadova, Bujakova pa po dveh od osmih preizkušenj zaseda 19. mesto.

Povzetek dirke:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ