NAPOVEDNIK: Mountain Lust 2019 – 100 kilometrov čiste avanture po slovenskih planinah ter dolinah

NAPOVEDNIK: Mountain Lust 2019 – 100 kilometrov čiste avanture po slovenskih planinah ter dolinah
25.06.2019 AVTOR: Jure Klančar

Približuje se nepodprta makadamska avantura, primerno tako za tekmovalce kot uživače!

KAJ? Nepodprta kolesarska dirka

KDAJ? Sobota 6. Julij 2019 – štart ob 7.00

KJE? Štart in cilj v dolini Završnice (okrepčevalnica Zavrh), trasa po planinah nad Bohinjem in Bledom

Mountain Lust je kolesarski dogodek srednje tekmovalnega značaja, na katerem se bodo udeleženci podali na dobrih sto kilometrov dolgo progo po kolesarjem pogosto neznanih makadamskih poteh med slovenskimi gorami. Trasa je primerna tako za bolj uživaške tipe kot tudi za tiste, ki se bodo pognali za najvišjimi mesti.

Trasa: Gorska pravljica

Pot bo postregla s 107 večinoma makadamskimi kilometri ter okoli 2500 metri vzpona. Start in cilj bo v dolini Završnice, pot pa nas bo vodila do blejskega jezera, od koder se bomo mimo bohinjske bele povzpeli proti Gorjušam mimo katerih se bomo spustili proti Bohinju. Od jezera se začne glavni vzpon proti bohinjskim planinam, kjer se bomo približali Debeli peči pred spustom v Radovno ter večinoma ravninskim zaključkom.

Trasa na bo označena, zato bo obvezna uporaba Garmina, Telefona oz. GPS naprave s preneseno sledjo, ki bo objavljena teden pred dogodkom. Tekmovalci so na trasi odvisni le od sebe, saj je celoten dogodek nepodprt.

Pot bo večinoma potekala po utrjenem makadamu in je primerna za gorska, treking, CX in gravel kolesa s plašči širšimi od 32 mm. Ob trasi bo na več mestih možna okrepčitev v restavracijah in trgovinah.




Predprijave so že odprte na PRIJAVIM.SE Prijavnina je 15 EUR za predprijave ter 18 EUR na dan dogodka, ves denar pa bo šel v nagradni sklad. Vse prijavljene bo na cilju čakal topel obrok ter energijski napitek.

Več o dogodku si lahko pogledate na spletni strani ter na FB dogodku.


Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ