Nasvidenje Campagnolo. Po 37 letih konec sodelovanja.

Nasvidenje Campagnolo. Po 37 letih konec sodelovanja.
03.01.2020 AVTOR: DZ

Movistar v tej sezoni ne bo več sodeloval s Campagnolom. Kolesarji španske ekipe bodo uporabljali SRAM.

Movistar oziroma predhodniki te ekipe so do zdaj vedno uporabljali opremo Campagnolo. Kar 37 let. Očitno pa je napočil čas za spremembo. Edina španska World Tour ekipa, ki jo vodi Eusebio Unzue je pred sezono 2020 doživela veliko sprememb. Med drugimi so odšli trije vrhunski kolesarji: Nairo Quintana, Mikel Landa in Richard Carapaz.

Vsi kolesarji, ki so ostali ali pa so na novo prišli, pa naj bi uporabljali disk zavore. Zdaj je tudi jasno, da Unzue ne bo več računal na Campagnolo. Sklenil je dveletno pogodbo s Sramom. Spremembi sta še dve. Kolesarji bodo uporabljali Quarq merilce moči in Zipp obroče. "Po 37 letih gremo na SRAM in Zipp. Seveda kolesarji ostajajo na Canyon kolesih, ki so že leta 2014 zamenjala Pinarello.

"Gre za zgodovinsko spremembo, ki je ne jemljejo kar tako. Ampak, vidimo veliko priložnost v tem, da bomo sodelovali z vodilnimi podjetji pri menjalnikih in obročih," je med drugim dejal Unzue. Ekipa bo uporabljala Sramov brezžični model RED eTap AXS HRD. V sezoni 2020 bo SRAM opremljal dve World Tour ekipi. To bo še Trek Segafredo. Tri ekipe bodo uporabljale Campagnolo, Shimano pa kar 14 ekip.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ