Nedeljskih in zelo hitrih 309 kilometrov

Nedeljskih in zelo hitrih 309 kilometrov
16.12.2019 AVTOR: DZ, vir: Geraint Thomas / Instagram

Skorajda vsa World Tour moštva se v teh dneh mudijo na pripravah v toplejših krajih. Ineos na Majorki, kjer je očitno zelo pestro.

Jumbo Visma se s Primožem Rogličem mudi v španski Gironi. V Benidormu sta Jan Polanc in Tadej Pogačar s kolegi iz UAE Team Emirates. Bahrain Merida, ki bo z novim letom postala Bahrain McLaren je v teh dneh na Hvaru. Mitchelton Scott z Luko Mezgecem je ena izmed redkih ekip, ki v tem času še ni odšla na skupne priprave.

Najbogatejše moštvo Ineos pa je na Majorki. Očitno je priprave na novo sezono nadvse resno vzel tudi Geraint Thomas. Zmagovalec dirke po Franciji leta 2018 in letos drugi na tej dirki je kar večji del nedelje preživel na kolesu. Na Instagramu je objavil fotografijo Garmina in podatkov. Zapisal je, da mu je žal, da ga ni na prireditvi Spoty – Športna osebnost leta:

"Ampak sem se odkupil s krogom po Majorki skupaj s kolegi. To so kilometri za prihodnjo sezono. In Cioni je rekel, da ni mogoče, da bi krog premagali v manj kot devetih urah."

O čem govorimo? Thomas je z nekaterimi kolegi prevozil 309,4 km. Povprečna hitrost je znašala 36 km/h. Za vse skupaj pa je porabil osem ur, 35 minut in 15 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ