Nova pravila: Kako visoko nositi nogavice

Nova pravila: Kako visoko nositi nogavice
17.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Ena izmed novosti v novem pravilniku Mednarodne kolesarske zveze je vsekakor določilo, kako visoko bodo kolesarji lahko nosili nogavice.

Mednarodna kolesarska zveza postavlja nova pravila tudi glede nošenja nogavic na kolesarskih dirkah. Kolesarji v zadnjem obdobju nosijo nogavice vse višje.

Do zdaj je člen določal: “Nogavice in kolesarske galoše lahko na dirkah segajo največ do polovice noge.” Seveda so si kolesarji to pravilo nekoliko po svoje razlagali, saj je vprašanje, kje začneš merjenje dolžine noge. Zdaj je UCI pravilo nekoliko spremenil.

Višino tega dela noge se zdaj meri od gležnja do kolena. Vse je pojasnjeno tudi na fotografiji, ki si jo lahko ogledate. Zaenkrat še ni jasno, če bodo kolesarje preverjali pred startom ali na cilju. Poleg tega naj bi UCI strožje postopala proti tistim, ki so bili kakorkoli vpleteni v dopinške afere. Takim ne bodo izdali licenc za opravljanje poklica – govorimo o osebju z različnimi funkcijami v ekipah – seveda pa obstajajo izjeme. Če je od zadnjega prekrška minilo več kot pet let, bo oseba lahko prejela licenco.

Kako pa vi nosite nogavice?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ