Novo poglavje v Pogačarjevi karieri

Novo poglavje v Pogačarjevi karieri
02.03.2021 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Iz UAE Team Emirates so sporočili, da so podaljšali pogodbo z njihovim največjim zvezdnikom. Tadej Pogačar je podpisal za kolesarske razmere že kar nenavadno dolgoročno pogodbo.

Pri moštvu UAE Team Emirates se še kako dobro zavedajo, kako nadarjenega kolesarja so dobili iz Slovenije. Seveda govorimo o Tadeju Pogačarju. Zmagovalec dirke po Franciji je letošnjo sezono začel izjemno.

Z zmago na dirki UAE Tour, ki je za ekipo nadvse pomembna. Očitno pa je obenem tudi podaljšal pogodbo. Zdaj ga ta z ekipo veže do konca sezone 2026. To je vsekakor neobičajno dolgoročna pogodba v kolesarskem svetu. A 22-letni Pogačar je pač garancija za vrhunske dosežke.

"V tej ekipi se počutim domače. Tu je posebna atmosfera med managementom, kolesarji in osebjem. Res je dobro okolje," je v uradni izjavi za javnost dejal Pogačar: "Ekipa mi izkazuje veliko zaupanje, za kar sem ji hvaležen, sam pa trdo delam. Upam, da so pred nami še številne uspešne sezone."

Pogačar je v ekipo prišel leta 2019 in takoj zablestel. Dobil je dirko po Algarveju, dirko po Kalforniji in dirko po Španiji končal na tretjem mestu. Obenem je tam dobil tri etape. Lani je na spektakularen način dobil Tour de France. Oblekel pa je tudi pikčasto in belo majico. Obenem je postal državni prvak v vožnji na čas in bil tretji na klasiki Liege-Bastogne-Liege.

"Resnično verjame v naš projekt, mi pa v njegove sposobnosti. Z njim smo že tretjič podaljšali pogodbo, kar samo kaže na njegovo predanost našemu projektu," je dejal glavni menedžer ekipe Mauro Gianetti: "Sestavljamo pravo ekipo. Združeno. S tako dobro atmosfero, kot je ne pomnim v vseh letih moje prisotnosti v kolesarstvu. Na to sem še posebej ponosen."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ