Ob Rogliču na Tour tudi Dumoulin in Kruijswijk?

Ob Rogliču na Tour tudi Dumoulin in Kruijswijk?
19.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Nizozemski Wielerflits poroča, da naj bi pri Jumbo Vismi na letošnji Tour poslali Rogliča, Dumoulina in Kruijswijka, še enkrat bodo torej preizkusili taktiko treh kapetanov na rumeni pentlji.

Zelo dobro obveščeni medij Wielerfits ima vpogled v zakulisno dogajanje pri Jumbo Vismi, kjer še niso razkrili načrtov za letošnjo sezono. To naj bi storili v naslednjih dneh, objavo je pričakovati do konca tega tedna, po informacijah portala pa je ekipa za dirko po Franciji že določena.

Pri Jumbo Vismi so že lani presnetili in pred začetkom sezone javno določili ekipo za dirko po Franciji, s čimer so razblinili vse dvome o strategiji, ki jo bodo ubrali na francoski pentlji. Tudi letos se pričakuje podobna objava, ekipa pa naj bi bila skoraj enaka kot lani.

Ob Primožu Rogliču bosta kapetana še Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk, ki bi moral biti del ekipe za Tour že lani, a ga je ustavila poškodba. Z Dumoulinom Roglič lani ni imel težav, Nizozemec je svoje ambicije postavil na stranski tir in se povsem podredil Zasavcu, ki je nosil rumeno majico do 20. etape.

Ob Kruijswijku bo v primerjavi z lansko sezono v ekipi za Tour tudi Mike Teunissen, ki je leta 2019 presenetljivo dobil prvo etapo dirke po Franciji in v drugi nosil tudi rumeno majico vodilnega, lani pa se ni uvrstil v osmerico nizozemske zasedbe.

»Vodstvo ekipe se je že usedlo za mizo in naredilo načrt za letošnjo sezono, odločili so se, da še enkrat poizkusijo z vsemi tremi favoriti na dirki po Franciji. Vsi trije so tudi izrazili željo, da bi bil Tour njihova osrednja dirka sezone. Lani so se v ekipi vsi pripravljali na boj z Jumbo Vismo, tokrat pa je fokus na Tadeju Pogačarju in osebje že pripravlja strategijo, kako izkoristiti šibke točke Pogačarja za napad nanj,« je za Wielerfits povedal vir, ki je želel ostati neimenovan.Iz ekipe za Tour bosta izpadla George Bennett, ki bo kapetan na Giru in bo dirkal tudi na olimpijskih igrah, in Amund Grondahl Jansen, ki je prestopil k Luki Mezgecu v BikeExchange.

Ob zgoraj omenjeni peterici kolesarjev bo v ekipi tudi Wout van Aert, ki naj bi imel po poročanju Wielerfitsa več možnosti za lov na etapne zmage kot lani, ter pomočnika Tony Martin in Sep Kuss, ki se je izkazal za nepogrešljivega v lanski sezoni.

Do konca tedna naj bi bilo torej jasno, kako točne so informacije nizozemskega medija, glede na dosedanje izkušnje pa presenečnj ob uradni objavi ekipe za Tour ne bo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ