Obeta se spektakel v gorah

Obeta se spektakel v gorah
31.10.2020 AVTOR: DZ
Dva izjemno zahtevna dneva sta pred kolesarji na dirki po Španiji. Najprej 11. etapa s petimi vzponi, od tega štirimi prve kategorije.
Pred Primožem Rogličem v rdeči majici in preostalimi kolesarji na dirki po Španiji je vsekakor naporna 11. etapa. Pričakovano bo vikend zaznamovan z zahtevnimi vzponi in v soboto jih bodo morali kolesarji premagati pet. Takoj po startu v Villaviciosi bo na sporedu najlažji klanec dneva.

Govorimo o 6,8 km dolgem vzponu Alto de la Campa, ki spada med klance tretje kategorije. Tako se bi lahko že tam izoblikovala ubežna skupina in sledilo bo razgibano nadaljevanje vse do 47 kilometra, kjer se bo začel prvi vzpon prve kategorije. Najprej bo to Alto de la Colladona.Sledil bo spust, potem ravnina in nov vzpon. Tokrat Alto de la Cobertoria. Potem pa nov spust in predzadnji vzpon na Puerto de San Lorenzo. Ta klanec je najtežji izmed vseh. Dolg je 9,3 km, povprečni naklon pa je 8,9-odstoten. Na vrh bodo kolesarji prišli po 136 kilometrih.

Pred njimi bosta samo krajši spust in zaključni vzpon Alto de La Farrapona. Ta je dolg kar 16,5 km. S povprečnim naklonom 6,2 % ne spada med strmejše, je pa dolg, predvsem pa je na sporedu po zelo zahtevni etapi. Poleg tega je zadnjih šest kilometrov strmejših, saj gre za osem do devet odstotni naklon.Podatke o vzponih si lahko preberete v nadaljevanju. Tu se je leta 2014 končala 14. etapa. Alberto Contador je branil rdečo majico, Chris Froome pa je napadal. Na koncu je Contador dobil etapo in povečal vodstvo v skupnem seštevku. Contador je dirko tudi dobil a 1:10 prednosti pred Froomom.

Sploh prvič pa je Vuelta ta vzpon obiskala leta 2011. Takrat je etapo dobil Rein Taaramae, vodstvo v skupnem seštevku pa uspel obdržati Bradley Wiggins. Primož Roglič bo jutri branil vodstvo v skupnem seštevku, a s Carapazom sta izenačena. Obeta se torej izjemno dirkanje, pa tudi zanimivi taktični boji. Predvsem lahko napadalno vožnjo pričakujemo s strani Movistarjevih kolesarjev.Vzponi 11. etape: Villaviciosa - Alto de la Farrapona. Lagos de Somiedo, 170 km
Alto de la Campa, na 9,3 km: dolžina 8,3 km, povprečni naklon 4 %, 3. kategorija
Alto de la Colladona, na 56 km: dolžina 7 km, povprečni naklon 6,5 %, 1. kategorija
Alto de la Cobertoria, na 95,2 km: dolžina 9,8 km, povprečni naklon 9 %, 1. kategorija
Puerto de San Lorenzo, na 136 km: dolžina 10 km, povprečni naklon 8,6 %, 1. kategorija
Alto de la Farrapona, na 170 km: dolžina 16,5 km, povprečni naklon 6,2 %, 1. kategorija
Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ