Obliž na Remcove rane

Obliž na Remcove rane
10.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta

Dan po hudem razočaranju na Tourmaletu se Remco Evenepoel ni predal, še več, vrnil se je v šampionskem slogu in dobil 14. etapo.

Tudi sobotna 14. etapa na Vuelti ni bila enostavna, z dvema vzponoma ekstra kategorije in zaključnim prve, ki je imel nekaj odsekov z naklonom krepko čez 10 odstotkov, je bila pravšnja za napade. Tega pa smo videli že skoraj 100 kilometrov pred ciljem, ko sta se naprej sama odpeljala Remco Evenepoel in Romain Bardet.

Belgijec po razočaranju na Tourmaletu ni ponudil razlogov za slabo predstavo, v ekipi so zavrnili namigovanja, da gre za bolezen in s predstavo v sobotni etapi je to ovrgel tudi Remco. Šel je v napad, z Bardetom sta si privozila skoraj 10 minut naskoka, na koncu pa je izkušenega Francoza brez težav strl za etapno zmago.

Koliko mu je pomenila, je bilo vidno v cilju, kjer je Evenepoel proslavljal v solzah. "Petek je bil zelo zahteven tako na cesti kot kasneje zvečer v hotelu. Nikakor nisem mogel spati, imel sem negativne misli. Zjutraj pa sem se zbudil in si dejal, da moram poskusiti, dati vse od sebe. To etapo sem si ogledal, ker smo si predstavljali, da bo pomembna za skupni seštevek. Vedel sem, kako zahtevni so vzponi. Lepo je dobiti drugo etapo na tej Vuelti," je organizatorjem po zmagoslavju dejal Evenepoel.

"Počutil sem se dobro in bil ob napadih ves čas na pravem mestu v ospredju. Sledil sem napadom ostalih, na vrhu drugega vzpona pa sva z Bardetom ostala sama in na spustu povečala prednost. Dobro sva sodelovala. Zmenila sva se, da bom narekoval ritem na vzponih, če mi bo on pomagal na ravnini. Nisem ravno ugibal, ali mi bo lahko ob koncu sledil. S svojim odgovorom na včerajšnjo krizo pa sem zadovoljen," je še dodal Evenepoel.

V skupnem seštevku sprememb ni bilo, Jumbo Visma in kasneje Bahrain Victorious sta nadzorovali dogajanje na cesti, tako da so se favoriti skupaj pripeljali do ciljne črte. Danes je na sporedu lažja etapa.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ