Obljubili in obljubo držali: Kolesarji UAE so se cepili

Obljubili in obljubo držali: Kolesarji UAE so se cepili
08.01.2021 AVTOR: DZ, foto: UAE Team Emirates

Glavni mož ekipe UAE Team Emirates Mauro Gianetti je decembra sporočil, da se bodo kolesarji te ekipe cepili in zdaj so se.

V ekipi UAE Team Emirates so trije Slovenci. Zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar, Jan Polanc in športni direktor Andrej Hauptman. Trenutno so na prvih skupnih pripravah v novem letu v Abu Dabiju. Tja je odpotovalo 32 kolesarjev in 27 članov osebja.

Tam imajo seveda tudi številne sponzorske obveznosti. Že decembra pa je glavni mož ekipe Mauro Ganetti sporočll, da se bodo kolesarji in člani osebja januarja cepili z novim cepivom proti Covid-19. Gianetti je celo sodeloval pri testiranju cepiva, zdaj pa so se kolesarji očitno res že cepili, kar pričajo tudi fotografije.

Gre pa za cepivo iz Sinopharma. "Kot ekipa smo neverjetno ponosni na to, kako je tukajšnja država postala vodilna v spopadu s Covidom-19 in je tudi vodilna v tem boju za vrnitev v normalo," je dejal Gianetti:

"Celotna ekipa je navdušena nad priložnostjo, da se tako zaščitimo, in da zaščitimo ostale. Radi bi čestitali Združenim Arabskim Emiratom in vsem partnerjem za ta program in neverjetno opravljeno delo, ki je pripeljalo do tega." Predvsem Fernando Gaviria je zaradi virusa lani veliko prestal.

Pozitiven je bil že na dirki UAE Tour in bil tam dolgo v karanteni. Potem pa je še med dirko po Italiji oddal pozitiven vzorec na Covid-19. Letos se je ekipa okrepila z Rafalom Majko in Matteom Trentinom. Trenutno še ni jasno, če se bo tej ekipi res pridružil tudi Marc Hirschi. Zvezdnikki pa so vsekakor še Fernando Gaviria, Alexander Kristoff, Davide Formolo, David de la Cruz in Diego Ulissi, ki pa bo moral vsaj del sezone izpustiti zaradi težav z zdravjem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ