Primož Roglič: "Želim samo dati to, kar vedno dam."

Primož Roglič: "Želim samo dati to, kar vedno dam."
19.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič. Jutri se začne zadnj posebna pot - dirka po Španiji. Med pomembnejšimi dejstvi je, da bo Roglič nosil številko ena. Brani namreč lansko zmago.

Primož Roglič je lani kot prvi Slovenec dobil tritedensko dirko. Potem ko je dirko po Italiji končal na tretjem mestu, je kasneje dobil špansko Vuelto. V Madridu je tako poziral v rdeči majici, na odru pa mu je družbo delal Tadej Pogačar. Letos bomo na španskih cestah lahko spremljali tri Slovence.

Poleg Rogliča še Mateja Mohoriča in Grego Boleta. A oči so usmerjene v Rogliča, ki brani lansko zmago. Tokrat bodo v Jumbo Vismi računali na dva kapetana. Poleg Rogliča je tu še Tom Dumoulin. Podobno torej, kot na Touru.



"Bo tako kot na dirki po Franciji. Sem prihajamo z močno ekipo. S Tomom sva kapetana, na koncu pa bomo videli, kdo bo boljši in za koga bomo dirkali. Upam, da bomo uživali v dirkanju," je dejal Roglič. Na vprašanje, če si je že povsem opomogel po drugem mestu na dirki po Franciji pa:

"Vse se je zgodilo hitro. Hitro sem se sprijaznil s tem, kar se je zgodilo. Šel sem na naslednje dirke. Svetovno prvenstvo in Liege. Zdaj pa smo tukaj." Letošnja Vuelta bo krajša, saj organizatorji ne bodo nadomestili odpovedanih treh etap, ki bi jih sicer izpeljali na Nizozemskem.



Torej, kolesarji bodo v 18 etapah prevozili skoraj 2900 kilometrov. "Tretji teden se zdi lažji. Bomo pa jutri in v naslednjih dveh dneh že ugotovili, kako dobri smo, saj bodo takoj na sporedu gorske etape. Mislim, da mi je všeč, saj bo šlo vseskozi za pravo dirkanje," je še dodal Roglič.

Seveda skorajda ni prijavljenjega kolesarja, ki bi celotne priprave povsem posvetil dirki po Španiji. Za mnogimi je že odpeljan francoski Tour. Tudi za Rogličem, ki je potem nastopil še na svetovnem prvenstvu in na klasiki Liege-Bastogne-Liege:

"Vse skupaj je potekalo drugače kot normalno. Tudi razmere so precej drugačne, kot so bile še lansko leto. Sezona je precej kratka, vendar zelo zgoščena. Po Liegu sem bil po treh mesecih prvič doma. Lepo se je bilo vrniti in se obenem čim bolj spočiti in kolikor se da optimalno pripraviti za ta start jutri."



Seveda se mnogi sprašujejo, če bo dirka po Španiji zaradi koronavirusa sploh prišla do Madrida. Cilj naj bi bil 8. novembra: "Vse stvari so v teh časih negotove, kaj se bo zgodilo, koliko časa bo kaj šlo. Sem pa lahko srečen, da smo prispeli sem in od jutri naprej bomo naredili vse, da bi dobro nastopili."

Je pa jasno, da želi tudi Roglič zmagovati, morda uspešno braniti lansko zgodovinsko zmago: "Sigurno bi si želel čim večkrat zmagati. To bi veljalo od jutri naprej. Bomo pa videli, kaj bo. Vse skupaj je precej drugače, kot normalni pristop. Konec koncev, nova izkušnja. Želim samo dati to, kar vedno dam, vse od sebe. Če bo to podkrepljeno še z lepimi rezultati bomo vsi skupaj toliko bolj zadovoljni."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ