Odštevanje vzponov: Petkova dva

Odštevanje vzponov: Petkova dva
06.11.2020 AVTOR: DZ

Na dirki po Španiji je pred kolesarji 16. etapa. Nepredvidljiva. Premagati bodo morali dva kategorizirana vzpona.

Na dirki po Španiji se nadaljuje odštevanje do prihoda v Madrid. Zdaj je pred kolesarji petkova, 16. etapa. Najdaljša preizkušnja je že za njimi, pred njimi pa 162 kilometrov dolga etapa. Salamanca bo gostila start, cilj pa Ciudad Rodrigo.

Prvih 77 kilometrov bo nekoliko lažjih, potem pa se bo začel vzpon druge kategorije - Puerto El Portillo. Vrh leži na 1240 metrih nadmorke višine. Dosegli ga bodo po 90,8 km. Sledil bo spust in takoj rahlo vzpenjanje. Vse do 115. kilometra. Tam se bo uradno začel vzpon prve kategorije - Puerto El Robledo.

Do vrha 1127 metrov visokega vzpona vodi 11,8 km dolg klanec s krajšim spustom po prvih treh kilometrih in s 3,9-odstotnim povprečnim naklonom. Sledil bo spust in krajši razgiban del, potem pa še spust in boli ali manj ravnih nekaj manj kot deset kilometrov do cilja.

Etapa ponuja različne scenarije, predvsem pa jo bodo želeli ubežniki izkoristiti za poskus na etapno zmago. Vprašanje pa je, če je dovolj zahtevna, da bi lahko kdo izmed Rogličevih tekmecev poskusil izpeljati resnejši napad na rdečo majico.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ