Odziva Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja

Odziva Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja
28.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Zadovoljen sem z današnjo vožnjo," je po etapi na dirki po Španiji dejal Primož Roglič. Tadej Pogačar pa: "Zadovoljen sem z današnjim dnem in se že veselim naslednjih."

Izjemno! Samo tako lahko opišemo razplet pete etape na dirki po Španiji. Primož Roglič se je prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Na vzponu mu je za 12 sekund ušel zgolj Miguel Angel Lopez, ki zdaj tudi vodi. A Lopez si kljub odločnemu napadu prav velike prednosti ni uspel privoziti. Roglič je skupaj z Alejandrom Valverdejem nadaljeval v svojem ritmu, kar se je izkazalo za odlično potezo.

Vse do odločilnega napada je imel ob sebi še Seppa Kussa, ki se je izkazal kot izjemen pomočnik. "Spraševal sem ga celo, če ne bi malce upočasnili. Celotna ekipa je bila močna. Ne morem reči, da ni bilo težko. Vesel sem, da je za nami," je takoj po etapi za Eurosport dejal Roglič. V uradni izjavi za javnost pa:

"Zadovoljen sem s tem, kako sem vozil. Na srečo sem dobro preživel uvdne dneve. Ko je napadel Valverde in se je s tem rešil Quintane, sem mu lahko sledil. Vemo, kako močan je, kar je dokazal že v preteklosti. Ko je pred desetimi leti dobil Vuelto, sem bil sam še skakalec."

Tu pa je še Tadej Pogačar. Pri komaj 20 letih je spet pokazal, kako izjemen kolesar je. Ko je napadel Valverde, so Špancu lahko sledili samo Roglič, Kuss, Lopez in Pogačar. Kolesar moštva UAE Team Emirates je bil odličen. Na koncu pa je v primerjavi z Rogličem izgubil zgolj pol minute. Popustil je ob Lopezovem napadu.

"Ko je napadel Lopez, sem nadaljeval v svojem ritmu in poskušal slediti Valverdeju. Zadovoljen sem z današnjim dnem in se že veselim naslednjih. To je šele prva gorska etapa in marsikaj se še lahko zgodi," je v izjavi za javnost dejal mladi Pogačar. Roglič je drugi v skupnem seštevku, Pogačar pa je zdaj deveti. Oba sta pomembne sekunde izgubila prav s padcema v uvodni ekipni vožnji na čas.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ