Orbea z vsegorskim e-kolesom!

Orbea z vsegorskim e-kolesom!
18.09.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Svoj lonček v ponudbi vsegorskih e-koles je pristavila tudi španska Orbea, ki želi z modelom Wild FS (vse)gorsko kolesarjenje približati čim širšemu krogu uporabnikov.

Danes je španski kolesarski proizvajalec koles Orbea v javnost lansiral novo linijo vsegorskih e-koles, imenovano Wild FS. Ime se povsem sklada z naravo kolesa, ki je namenjeno vsem, ki si po napornem delovniku zaslužite in želite skočiti na kolo in doživeti avanturo brez kompromisov. Slednji seveda niso edina skupina na katero cilja Orbea, pač pa je model Wild FS namenjen kolesarjem, ki so pri e-kolesih do zdaj pogrešali vozne lastnosti “navadnih ” vsegorskih koles.

Wild FS ponuja aluminijast okvir z moderno geometrijo in kratkimi obverižnimi cevmi, ki vam bo z e-pogonom olajšal pot do zahtevnih in manj zahtevnih spustov. 140 mm hoda spredaj in zadaj, v kombinaciji s spustaško geometrijo in širokim krmilom ter kratko oporo namreč obljublja odlične spustaške lastnosti. K slednjemu naj bi pripomogli tudi prilagojena kinematika vzmetenja in v okvir integrirana skrita baterija v kombinaciji z najmanjšim in najlažjim kolesarskim elektromotorjem na trgu, Shimano e8000. Španci so še posebej ponosni na skrito baterijo, ki jo je moč odstraniti brez orodja, v okvir pa je vpeta na način, ki preprečuje kakršnokoli tresenje med vožnjo. Kolo bo na voljo tako v izvedenki 27,5+ kot tudi 29'

Wild FS bo na voljo s štirimi nivoji opreme, FS 10, FS 20, FS 30 in FS 40. Priporočena cena osnovnega modela bo znašala 3999 €, najdražji model pa bo vašo denarnico olajšal za 6499 €. Pri tem velja omeniti, da pri Orbei niso skoparili pri najpomembnejših komponentah, saj si bodo vse štiri izvedenke delile enak pogonski sklop (motor, gonilka, display) – že omenjeni Shimanov e8000.

Več na orbea.com/si

Značke: Cestno
Komentarji
burek66 19.09.2017 14:28

Nič o moči motorja? So naredili kolo z motorjem ali motorno kolo?

Zanimiva definicija uporabnikov: "...ki je namenjeno vsem, ki si po napornem delovniku zaslužite in želite skočiti na kolo"   

crni2 19.09.2017 16:18

A bi se lahko prosim takšne novosti v bodoče pripenjale na forum za motoriste?

Kolo se poganja z nogami, ostali pogoni so ... upam da ni težko razumeti !!!

bécane 19.09.2017 17:36

Se ne strinjam in prav je, da tudi motorčki pridejo v rekreativno kolesarstvo, naj bo specialka ali MTB ali kaj tretjega.

 

Npr. si v tretjem življenskem obdobju in bi rad še vedno prevozil ture svoje mladosti, ampak ni več tiste moči ali moraš šparati srce - zakaj ne bi takrat vklopil motorček, da prevoziš strmino, ki je prehuda in nato motor na off in spet naprej s poganjanjem. To se mi zdi veliko boljša varianta, kot popolnoma presedlati na moped/motor ...

 

In še bi se našli primeri ...

vambomzepokazu 19.09.2017 18:43

Ampak procent novic o e-kolesih je pa nenormalno večji, kot pa je procent potencialnih strank iz "tretjega" življenskega obdobja.

bécane 19.09.2017 18:57

Pomeni, da tastari še dobro gonijo in ni potrebe po pomoči motorčka*, prodajalci pa ne morejo prodati, itak gre verjetno za plačane oglase.

 

*Al' jih pa večina prešalta na Harley-a v tretji puberteti :)

gorann316998 19.09.2017 20:57
@crni2:

A bi se lahko prosim takšne novosti v bodoče pripenjale na forum za motoriste?

Kolo se poganja z nogami, ostali pogoni so ... upam da ni težko razumeti !!!

men se pa zdi, da tud profici poganjajo na strom, ampak na skrivaj

ne vidim nic spornega, se vedno mors poganjat pedala, da se kam premaknes, ni to da das gas in se peljes

burek66 19.09.2017 21:25

Eno so "motorčki" recimo do 250W, drugo pa so motorna kolesa z 500W ali 800W, ki jih uporabljajo kot mopede. Letos sem v Dolomitih videl večinoma mopediste. Govorim o MTB in pedaliranju v klance. To zame pač ni kolo in zato govorim o motornih kolesih.

Mopedisti so bili v veliki večimi pod 50 let...

 

Tudi na spletu imaš morje posnetkov kjer fantje šibajo po trailu navzgor s temi motornimi MTB-ji.

Nima veze s kolesarjenjem.

bécane 19.09.2017 21:33

Radi bi bli čimprej gor, da gre potem večkrat dol :) Niso vsi mahnjeni na vožnjo navkreber, eni živijo samo za spuste in verjetno takrat izklopijo tiste watte, ali pač ne ?

crni2 20.09.2017 08:27

Lejte, če ne (z)morete več, pač ne (z)morete, tu vam motoristika ne bo dosti pomagala.

Razvoj motornih pogonov gre v smeri manjše porabe fosilnih goriv, trend prihajajočih let je večanje rabe elektrike v avtomobilih, motorjih ? S tem se manjšajo izpusti toplogrednih plinov. Z ''razvojem'' oz. vgradnjo električnega pogona v kolesa pa se odpira nova fronta onesnaževanja s TGP. Kolo porabi ca. 2-3 kWh/100 km, upoštevajoč privzeto vrednost 0,38 kgCO2/KWhe je to ca. 1 kgCO2/100 km. Zato, da ti prilezeš na klanček, kamor bi sicer rabil malo več časa in energije. Toda energije ti vendar ne manjka !!! Električni pogon doda ca 10 kg na osnovno težo kolesa, e-kolesa pod 20 kg so upsasa draga! In če te prav razumem, ti goniš to beštijo od 20+ kg po ravnem in v rahel klanček, tam kjer pa nisi zmogel z navadnim kolesom (ki je pol teže e-kolesa), pa uporabiš pomoč e-pogona. Pa ti si super!!!

In še vprašanje za ponosne lastnike e-koles na tem forumu. Zmogljivost baterije se tekom svoje uporabne dobe znižuje, mogoče niste napolnili baterije, turo je bila malce daljša (doseg e-koles je sicer nekje 60-80 km) od načrtovane, pa p.m. evo zmanjka elektrike 10+ km do doma. Kaj sedaj??? Utrujeni pritiskate na pedala beštije do doma, jo pustite pri prijaznih domačinih in greste z javnim prevozom domov po avto, pokličete domov po pomoč ?? Hja, in če bi planski dokumenti načrtovali gradnjo elektrarne na premog, nuklearko, postavitev vetrnic ali zajezitev reke za HE par sto metrov za vašim domovanjem, bi se strinjali? Dobili bi ''frišno'' elektriko!

bécane 20.09.2017 14:56

Tehnologija bo šla samo naprej in ne nazaj, tako da zanamci sigurno pridejo na svoj račun :)

burek66 21.09.2017 08:32

V zakonu o cestno prometnih predpisih piše v 23. členu kaj je kolo:
"kolo je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo; "
Vse ostalo so mopedi, ali (e-)motorna kolesa. 

bécane 21.09.2017 11:27

Glede na to kakšne cvetke se najdejo v CPP ga raje ne citirat, ker lahko izpadeš enak bukselj kot tisti, ki so ga pisali kaže jezik

propel 26.11.2017 12:38

Videti je kot da  počasi nastaja nekakšen elekrto klan,ki se vsebolj nespoštljivo vede do klasičnega kolesarstva.Ta stran obstaja še pred  elektro revolucijo in je namenjena rekreaciji in športu ,pri katerem pa električne mišice nimajo kaj iskati.Z vsem spoštovanjem do štromarjev.Na  e-kolesih niste ne kolesarji ne motoristi,ste nekaj novega kar je OK. To je nova panoga ki se precej ločuje od klasike,morda bi si začeli ustanavljati svoje klube ipd.. 

bianchi 29.11.2017 17:14
Dragi kolesarski zanesnjaki! Ne morem verjeti, kakšne negativne kolesarje prebiram na temo električnih koles. Res je. To niso več samo kolesa. So e-kolesa. Že več kot 10 let sem skoraj vsak dan na kolesu in sem na svoj lastni pogon premagal kar nekaj km. Upam da jih bom lahko še nekaj, brez asistence električnih motorjev. Ampak električna kolesa pozdravljam in sem navdušen nad njimi. Vsi tisti, ki govorite, da so za razvajence, potuha, lenuhe pomislite malo... Je boljše da narediš 50km z elektriko, ki ti pomaga ampak še vedno moraš vrteti ali je boljše biti doma in narediti 0km ? Je boljše vrteti vedno nekje po ravnini z 150w pri 23 kmh ali je lepše prevoziti še kakšen klanček in ne na njem izgubiti ves čas ki si ga namenil dnevni turi. Je v večji skupini kolesarjev boljše da vsak uporablja različno stopnjo asistence in se vozimo složno, ali da nekdo umira na kolesu, drugi si žvižga ter se an vrhu vzpona čakamo 30minut? Komur e kolesa ne pašejo, naj si ga ne kupi. Zagotovo pa ves ta sovražen in posmehljiv govor ni potreben. Trenutno je za naša razmere in povprečne dohodke nekoliko negativna le še cena. In mogoče tisti občutek, da si z nekim izzivom opravil sam. Za vse ostale stvari je e-asistenca super stvar. Naj strnim nekatere pluse: Na kolo se odpravi nekdo, ki prej ne bi niti pomislil. Različno pripravljeni kolesarji lahko kolesarij skupaj. Domet/obseg kolesarskih tour se poveča. Klanci postanejo zabava. Nepripravljeni, bolni, poškodovani lažje nadzorujejo intenzivnost Kdor se vozi v službo je zadovoljen, če vsaj tja ne pride zašvican. Če pa kdo noče elektrike, si naprave ne vžge ali pa si odklopi akumulator. verjetno vsa nastrojenost izhaja iz neke skrite želje po hitrejšem pedaliranju... Lp
kolesko 30.11.2017 08:46

@bianchi drugače nič novega na tem forumu, vsi so prepametni en za drugega, kot kak burek66, očitno pri tej tematiki res nimaš za burek, e-kolesa so 250W, ne 'do 250W' in ne '500 do 800W'. In e-bike je povečini kot drugo ali celo tretjo kolo, torej ga imajo tisti, ki brez problema zvozijo in mtb maraton ali kak cestni alpski prelaz z navadnim kolesom. Sicer ja, pametni so seveda pa vedno tisti, ki zadeve niso enkrat probali, kar je standard tu :)

burek66 30.11.2017 10:14

Dragi Kolesko, e-bajki niso samo 250W, kupiti se dajo tudi močnejši. Malo poklikaj po spletu.
Po zatrjevanju prodajalca večje slovenske trgovine večina "resnih" kupcev sprašuje ali se da motor "odpreti" na večjo moč.
Naj kupi in vozi kdor hoče kar hoče... 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ