Orlando Maini: Hvala Janu Polancu za to veselje

Orlando Maini: Hvala Janu Polancu za to veselje
31.05.2017 AVTOR: D. Z.
Orlando Maini je legendarni športni direktor, ki trenutno dela v moštvu UAE Team Emirates. Dan pred koncem Gira smo se pogovarjali z njim.

Orlando Maini vlogo športnega direktorja opravlja že od leta 1995. Maini je sodeloval pri številnih uspehih. Zadnjega je pospremil na dirki po Italiji.

Natančneje v etapi do Etne, ko se je zmage veselil Jan Polanc. Ob koncu etape tudi Maini ni mogel zadžati solz. Obudil je namreč spomine na tragično preminulega Miheleja Scarponija, s katerim je v preteklosti tudi sodeloval: “Ko zmaga nekdo iz naše ekipe, je to zame še posebno veselje. Jan mi je podaril lepo darilo. Tisti klanec, tisto okolje, tisti cilj. Tam smo ogromno časa preživeli s Scarponijem, ko je bil pri nas v Lampreju. Janova zmaga me je spomnila tudi na tiste vesele trenutke. Zato bom Janu vse življenje hvaležen, ker mi je omogočil to veselje. ”

In veselje je bilo neizmerno. Za ekipo UAE Team Emirates letos ni najboljši začetek sezone. Polanc pa je vendarle prišel do pomembnega uspeha. “Videl sem veliko zmag, a ko zmagajo moji fantje, je zame vedno, kot bi doživel prvo zmago. Zaupam mladim in vsaka njihova zmaga je dokaz tudi mojega dobrega dela. Sam lahko mladim dam veliko, a tudi oni lahko izobljšajo moje delo. Vedno zajokam, ko me tako razveselijo. ” Seveda je Polanca znal pohvaliti. Nenazadnje je za komaj 25-letnega kolesarja to že druga zmaga na dirki po Italiji.

Obe je dosegel na podoben način. V prvi gorski etapi dirke, po dolgem pobegu, in potem ko je bil na zaključnem vzponu (najprej na Abetone in letos na Etno) najmočnejši. “Jan vsako leto napreduje. Imel je srečo, da je prišel v ekipo, ki mu daje čas, da se razvije. Ta Giro je pokazal marsikaj. Je nadvse resen profesionalec, pameten. Ti dosežki so rezultat trdega dela. Je resen, profesionalen. Vesel sem zanj, saj si vse to zasluži, ” je še dodal Maini in na vprašanje, če je Polanc rešil letošnjo dirko ekipi UAE Team Emirates odgovoril: “Bili smo prvi in trikrat drugi. Fantje so bili vedno zelo močni, držali so skupaj. Vsako etapo smo dirkali napadalno. Za nas je to lep Giro. ”

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ