Ostali brez Gira ... prihodnost ekipe ogrožena!

Ostali brez Gira ... prihodnost ekipe ogrožena!
20.01.2016 AVTOR: D. Z.
Italijanske Prokontinentalne ekipe živijo predvsem za eno dirko - Giro d'Italia. Če potem ne dobijo posebnega povabila, jim vsekakor grozi razpad.
Androni ... Kakšne posledice bo imela zavrnitev?
Organizatorji dirke po Italiji so pred dnevi sporočili imena ekip, ki so dobila posebno povabilo na dirko po Italiji. To pomeni, da bodo lahko na željo organizatorja na dirki nastopila poleg 18 ekipe z licenco World Tour, ki tam morajo nastopati. Organizatorji so podelili tri posebna povabila. Nippo Vini Fantini, za katerega vozi tudi Grega Bole bo lahko spet nastopil na tritedenski dirki. Potem je tu Bardiani CSF in presenetljivo ruski Rusvelo.

Brez tega so ostali pri moštvu Southeast, pa čeprav so letos pripeljali Filippa Pozzata. Po dolgih letih so brez povabila ostali tudi pri moštvu Androni Giocattoli Sidermec, ki ga vodi izkušeni Gianni Savio. »Verjel sem, da bomo prejeli Wild Card. Ne samo zaradi doseženih rezultatov, ampak tudi zaradi spektakla, za katerega smo na Giru vedno poskrbeli. To je hud udarec, tudi kar se tiče prihodnosti naše ekipe, « je v uradni izjavi za javnost zapisal Savio. Italijan je dodal, da verjame, da mu je uspel čudež, da je letos sploh dobil dovolj sponzorjev in je lahko obdržal ekipo.

"Italija se mora zbuditi"

Obenem se je zahvalil sponzorjem, ki so ga podprli: »Ekipo smo sestavili z mislijo na Giro in menimo, da smo si povabilo zaslužili. Zdaj gledamo naprej z dvignjeno glavo. V tej situaciji obstajata dve možnosti. Da po koncu sezone ekipa razpade, ali pa pride takrat do novega začetka. Sem borec in tudi ob tej priložnosti se ne bom predal. « Povsem drugačno reakcijo smo dobili s strani organizatorjev. V njihovem imenu je spregovoril direktor dirke Mauro Vegni:

»Italijansko kolesarstvo mora narediti napredek. Tako organizacija kot športniki. V naše kolesarstvo nihče več ne investira. Kolesarji odhajajo. Institucije morajo nekaj narediti, drugače tvegamo, da bomo lahko na največjih dirkah gledali samo še eno ekipo. « V Italiji ima trenutno samo Lampre Merida World Tour licenco. Podobno je v Španiji, kjer ima elitno licenco samo Movistar, je pa celo še manj Prokontinentalnih ekip. Sicer pa je že v navadi, da organizatorji največjih dirk najprej 'poskrbeijo' za domače ekipe. Podobno zgodbo lahko pričakujemo pri organizatorjih dirke po Franciji.
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ