Pestra nedelja in prva zmaga za slovensko-italijansko ekipo

Pestra nedelja in prva zmaga za slovensko-italijansko ekipo
09.02.2020 AVTOR: DZ

Ale BTC Ljubljana. Pri italijansko-slovenski ekipi imajo razlog za veselje. Dirko v Valenciji je dobila Marta Bastianelli. Kaj pa ostale dirke? Nedelja je bila pestra!

Valencia
Najprej o ženski enodnevni dirki prve kategorije v Valenciji. Pred člansko dirko po Valenciji, ki jo je dobil Tadej Pogačar  so se proti mestu Valenciji podale tudi ženske. Ravno tako je start gostila Paterna, cilj pa Valencia.

Dirka je bila dolga 94 kilometrov. Po dobrih dveh urah dirkanja se je za zmago udarilo več kot 70 kolesark. Videli smo dolg sprint, ki ga je dobila Marta Bastianelli. Italijanka, ki je tudi prva adutinja ekipe Ale BTC Ljubljana je temu moštvu priborila prvo zmago v letošnji sezoni. Druga je bila Barbara Guarischi, tretja pa Teniel Campbell. Eugenia Bujak je bila 40., Urška Bravec 48., Urška Žigart pa 71.

Etoille de Besseges
V moški konkurenci se je končala etapna dirka Etoile de Besseges. Tako kot v Valenciji so morali kolesarji tudi v Franciji odpeljati pet etap. Prvo je dobil Alexys Brunel, drugo Magnus Cort, tretjo Dries De Bondt, četrto pa Ben O’Connor. V tej je vodstvo prevzel Benoit Cosnefroy, ki ga je branil na današnjem kronometru

Vsega 1,7 kilometrov dolgo vožnjo na čas je gostilo mesto Ales. Najboljši čas - progo je premagal v 15 minutah in 13 sekundah - je postavil Alberto Bettiol. Italijan je prepričljivo zmagal. Drugi Magnus Cort je za njim zaostal za devet sekund. Cosnefroy je zasedel sedmo mesto, kar je bilo dovolj, da je ubranil vodstvo in se je lahko razveselil končne zmage. V skupnem seštevku je za 13 sekund ugnal Bettiola in za sekundo več Alexysa Brunela.

Herald Sun Tour
V Avstraliji se je končala petdnevna dirka prve kategorije Jayco Herald Sun Tour. Dirko, ki ima že dolgo tradicijo - letos smo spremljali že 67. izvedbo - je dobil 23-letni Jai Hindley, sicer član Sunweba.

Prvo etapo je v sprintu glavnine dobil Alberto Dainese, naslednji dan je bila na sporedu gorska preizkušnja in tam je že zablestel Jai Hindley. Z etapno zmago je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Sledila je zmaga Kadena Grovesa. Četrta etapa je bila spet gorska in spet je bil najboljši Hindley, ki je tako potrdil premoč na dirki. Zadnjo etapo je dobil Kaden Groves.

Hindley pa se je veselil končnega uspeha. Sebastian Berwick je dirko končal na drugem mestu, Damien Howson pa na tretjem. Zanimivo. Zeleno majico po točkah je osvojil Ben Hill. Govorimo o kolesarju, ki je v zadnjih dveh sezonah vozil za moštvo Ljubljan Gusto Santic in se je z dolgimi pobegi izkazal tudi na dirki po Sloveniji. Predlani je en dan celo nosil zeleno majico vodilnega.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ