Peterica v boj za olimpijske sanje

Peterica v boj za olimpijske sanje
14.07.2021 AVTOR: DZ

Olimpijski komite Slovenije oziroma Kolesarska zveza Slovenije sta uradno potrdila seznam članov reprezentance, ki bo nastopala na OI v Tokiu.

V zadnjem času se je veliko govorilo o imenih kolesarjev in kolesark, ki bodo Slovenijo zastopali na olimpijskih igrah. Dejstvo je, da ima Slovenija v moški konkurenci zagotovljena štiri mesta od možnih petih.

Govorimo seveda o cestni dirki. Poleg tega pa ima Slovenija še eno mesto za vožnjo na čas. Nekatere druge reprezentance imajo po dve mesti. Pri ženskah je na voljo eno prosto mesto. To mesto bo zasedla Eugenija Bujak. Pri moških smo čakali na potrditev Primoža Rogliča. Po hudem padcu in odstopu z dirke po Franciji se ni vedelo, ali bo lahko nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu.

Selektor Andrej Hauptman, ki na dirki po Franciji trenutno opravlja vlogo športnega direktorja pri moštvu UAE je pred dnevi potrdil, da bo Roglič v Tokiu nastopil. Tako je zdaj potrjena ekipa. Primož Roglič bo nastopil tako na cestni dirki kot v vožnji na čas. Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Jan Polanc pa bodo ob Rogliču nastopili na nadvse zahtevni cestni preizkušnji, ki naj bi bila pisana na kožo hribolazcem.

Prav zato bodo Slovenci spadali med favorite za osvojitev medalje. "Primož se po hudem padcu počuti bolje. Jaz verjamem, da bomo tam maksimalno pripravljeni. Tadej in Primož bosta na cestni dirki liderja. Za kronometer bo Primož," je za RTV Slovenija dejal selektor Andrej Hauptman. Predstavnik Jumba Visme Merijn Zeeman pa je glede forme Primoža Rogliča povedal:

"Stanje se izboljšuje. Zelo dobro mu gre. Treningi kažejo na to, da je zelo močan. To je težko za vse, saj dokazuje, da bi se na Touru resnično lahko borili za rumeno majico. Ampak, s tem se moramo sprijazniti. Lovil bo drugačne cilje in olimpijske igre so med temi. Vemo, da če je Primož na startu in v formi, potem lahko vedno tudi zmaga."

Zeeman je za RTV Slovenija še potrdil, da razmišljajo tudi o nastopu na Vuelti: "To je nekaj, o čemer se še vedno pogovarjamo. Seveda obstaja ta možnost, a o tem se bomo s Primožem pogovorili v prihajajočih tednih." Najprej pa morajo mnogi kolesarji dokončati dirko po Franciji, na kateri se druga zmaga zapored nasmiha Pogačarju. Potem pa bo sledil odhod v Tokio.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ