Petkova 13. etapa nesrečna za Alberta Contadorja

Petkova 13. etapa nesrečna za Alberta Contadorja
22.05.2015 AVTOR: D. Z.
Giro. Alberto Contador je v ravninski etapi padel in izgubil rožnato majico. Zdaj vodi Fabio Aru. Etapo je dobil Sacha Modolo, Luka Mezgec 9.

Na dirki po Italiji je za kolesarji ravninska 13. etapa. Pričakovano so se za zmago udarili sprinterji, a spet smo dobili dokaz, da lahko tudi na ravninskih preizkušnjah pride do presenečenj v skupnem seštevku. Montecchio Maggiore je gostil start, cilj pa je bil v Lidu di Jesolu. Etapa je bila dolga 147 km. Marco Frapporti, Rick Zabel in Jerome Pineau so bili ubežniki, ki so zaznamovali etapo.

A tokrat sprinterske ekipe niso pustile, da bi ubežniki poskrbeli za presenečenje. Videli smo izjemen zaključek v dežju in padec dobre tri kilometre pred ciljem. Med drugimi je padel tudi vodilni Alberto Contador. Španec se je moral hitro pobrati in nadaljevati proti cilju, saj pravilo treh kilometrov zanj ni veljalo in se mu je štel pravi zaostanek. V sprintu sta se za zmago udarila Sacha Modolo in Giacomo Nizzolo.

Najboljši je bil Modolo, ki je Lampreju Meridi prinesel tretjo etapno zmago na letošnjem Giru. Nizzolo je bil drugi, tretji pa Elia Viviani. Luka Mezgec je  sprintu zasedel deveto mesto. Contador je ciljno črto prečkal s 40 sekundami zaostanka in je izgubil rožnato majico. To je tik pred dolgim kronometrom oblekel Fabio Aru, ki ima zdaj 19 sekund naskoka pred Contadorjem. Sledijo Landa, Kreuziger, Cataldo, Uran, Caruso, Amador, Visconti, Trofimov …

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ