Pidcock tudi uradno z MTB vozovnico za OI v Tokiu

Pidcock tudi uradno z MTB vozovnico za OI v Tokiu
21.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Red Bull

Tom Pidcock je v nedeljo dobil dirko svetovnega pokala v olimpijskem krosu v češkem Novem Mestu, ki je pred leti že prineslo veliko veselja tudi Tanji Žakelj. Pidcock je z zmago tudi zagotovil eno vozovnico za Veliko Britanijo za dirko na OI.

V letošnji pomladi je Tom Pidcock zablestel tudi na cesti, z Mathieujem van der Poelom pa sta se po spomladanskih klasikah oba preusmerila na dirke z gorskim kolesom, kjer sta v preteklosti oba že blestela.

Pidcock je v olimpijskem krosu z gorskim kolesom postal svetovni prvak do 23 let leta 2020, tudi van der Poel sodi med najboljše gorske kolesarje na svetu, v krosu je leta 2019 denimo postal evropski prvak.

V Novem Mestu na Češkem, kjer je leta 2013 Tanja Žakelj osvojila prvo slovensko zmago v svetovnem pokalu v krosu, sta se Pidcock in van der Poel pomerila za sam vrh, tokrat pa je bil prepričljivo boljši Britanec, ki si je zmago na Češkem privozil s kar minuto prednosti pred van der Poelom.



Za Veliko Britanijo in za Pidcocka je bil uspeh še toliko bolj pomemben, ker Britanci v zadnjih letih niso dosegali vidnih rezultatov v krosu, zato so bili kot reprezentanca zelo nizko na lestvici in niso imeli zagotovljenega mesta na olimpijskih igrah.

Po zmagi Pidcocka in po tem, ko je Romun Vlad Dascalu osvojil 17. mesto, se direktno kvalificiral za OI in ob tem sprostil mesto za Veliko Britanijo, je postalo jasno, da bo Pidcock lahko nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu. Še vedno je eden od kandidatov tudi za nastop na cestni dirki z reprezentanco Velike Britanije.

Za Pidcocka je bila zmaga v Novem Mestu sicer prva zmaga v svetovnem pokalu v članski kategoriji v karieri.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ