Pintaričeva do zmage, Naglič šesti v Premanturi

Pintaričeva do zmage, Naglič šesti v Premanturi
12.04.2018 AVTOR: D. Z.
Še pred začetkom etapne dirke Mitas 4 Islands so kolesarji nastopali na dirki v Premanturi. Blaža Pintarič zmagala, Rok Naglič šesti.

Konec prejšnjega tedna so v Premanturi izpeljali že 22. dirko kategorije C1. Na startu je bilo več kot sto članov in skoraj 30 članic.

Najprej pa med članice, kjer je blestela povratnica po suspenzu Blaža Pintarič. Članica moštva Pintatim je dirko začela z 20. mesta. Po štirih krogih pa je bila že na prvem mestu, preostale ji niso mogle več slediti. Do konca je prednost le še povečevala in na ciljni črti je ta znašala kar 50 sekund. Druga je bila Karla Štepanova, tretja Jitka Skarnitzlova. Na četrtem mestu je dirko končala Tanja Žakelj.

Potem so tu še člani, kategorija, v kateri so prevladovali Itlaijani. Sprva je bil najhitrejši Mirko Tabacchi. Po štirih krogih pa je vse na svoje mesto postavil prvi favorit Luca Braidot. Italijan se je veselil zaslužene in prepričljive zmage, drugi je bil Matous Ilman, tretji pa Tomaš Paprstika. Ti kolesarji so odstopali, za ostala mesta pa smo videli zanimiv boj, v katerega se je uspel vmešati tudi Rok Naglič iz moštva Calcit Bike.

Na koncu je zaostal za dobri dve minuti, kar je bilo dovolj za šesto mesto. “Od starte sem šel na glavo. Na prvi vzpon sem izgubil nekaj pozicij, nato sem poskušal ujeti svoj ritem, ki sem ga skupal obdržati skozi celotno dirko. V zadnjem krogu se mi je še nekoliko bolj odprlo. Pred sabo sem imel še Mirka Tabacchija, ki pa ga žal nisem uspel ujeti pred ciljno črto. Z dirko sem zadovoljen, zaostanek za prvim je fantastičen, ” je v izjavi za javnost dejal Naglič. Grega Krajnc je bil 19., Gregor Dimic pa 25.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ