Po mnenju organizatorjev iz Londona je malo možnosti za OI v Tokiu

Po mnenju organizatorjev iz Londona je malo možnosti za OI v Tokiu
21.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Olympic.org

Prestavljene olimpijske igre v Tokiu bi morale biti na sporedu že čez pol leta, s kritično situacijo glede koronavirusa pa izvedba še vedno visi v zraku. Podpredsednik OK iz Londona dvomi, da bomo letos spremljali boje pod olimpijskimi krogi.

Britanski mediji so v teh dneh poizvedovali pri članih organizacijskega komiteja za olimpijske igre v Londonu 2012, kako bi se oni spopadli s pandemijo koronavirusa in organizacijo drugačnih, »karantenskih« olimpijskih iger.

Najbolj jasen je bil Keith Mills, podpredsednik organizacijskega komiteja za London 2012, ki je za BBC Radio 5 Live povedal: »Če pogledamo stanje pandemije v severni in južni Ameriki, v Afriki in v Evropi, potem se mi zdi precej nemogoče, da bodo igre letos res izvedene. Če bi bil na mestu prirediteljev iz Tokia, bi zelo resno razmišljal o odpovedi olimpijskih iger. Prepričan sem, da že imajo načrte za odpoved, a bodo čakali do zadnjega možnega trenutka. Mislim, da je edina rešitev za OI, da bi bilo do poletja cepljenih precej več ljudi in športnikov, kot trenutno predvidevamo.«

Podobnega mnenja je kanadski predstavnik v Mednarodnem olimpijskem komiteju Dick Pound, ki verjame, da je ena od možnosti za izvedbo iger tudi obvezno cepljenje vseh športnikov in spremljevalnega osebja, ki bi prišli v Tokio. V zadnjih dneh so sicer v javnost prišla poročila, da si MOK prizadeva, da do iger zagotovi cepivo za vse udeležence iger, da pa naj bi bila izbira glede cepljenja vendarle prostovoljna in ne pogoj za nastop.

V Tokiu so v začetku letošnjega leta razglasili izredne razmere, saj se spopadajo s hudim drugim valom koronavirusa. Kako bodo pristopili k izvedbi iger, je ta trenutek še nejasno. Ob lanski prestavitvi so odločno zatrjevali, da iger brez navijačev na tribunah ne bo, a se ta možnost zdi precej oddaljena.

Že brez gledalcev bi bila izvedba izjemen logistični zalogaj, saj v olimpijski vasi pričakujejo 10 500 športnikov in 7000 članov podpornega osebja, ki bodo vsi zbrani na enem mestu, možnost za širjenje okužb pa bi bila zelo velika.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ