Po prvi zmagi na letošnji Vuelti je Roglič »še bolj sproščen«

Po prvi zmagi na letošnji Vuelti je Roglič »še bolj sproščen«
02.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta

Sobotna etapa je bila kot nalašč za Primoža Rogliča, ki je v ciljnem šprintu ugnal Remca Evenepoela za prvo zmago na španski pentlji letos.

V osmi etapi je karavano čakal razgiban profil v drugi polovici, za konec pa še zelo strm vzpon na Xorret de Cati. Po štirih kilometrih vzpona z dvomestnim naklonom je sledil hiter, dva kilometra dolg spust, za konec pa še kilometer vzpona do ciljne črte.

Tokrat je Remco Evenepoel prevzel nadzorovanje dirke v svoje roke, večino zadnjih petih kilometrov je preživel na čelu dirke, ob njegovem pospeševanju pa so v ospredju ostali le še Roglič, Juan Ayuso, Jonas Vingegaard, Joao Almeida in Marc Soler. Pred njimi je bil Sepp Kuss, ki je na zadnjem vzponu poizkusil z nevarnim napadom, a ga je tokrat Evenepoel ujel, Kuss pa je v samem zaključku nekoliko popustil.

Na spustu je odpadel Mas, a so nato še pred ciljnim šprintom vsi spet prišli skupaj. V ciljnem šprintu je bil tokrat Primož Roglič zelo prepričljiv, Evenepoela je premagal in mu odščipnil štiri bonifikacijske sekunde, slavil pa je svojo prvo zmago na letošnji Vuelti.

Ne čuti več posledic padca

»Lepo je, kajne? Zdaj sem še bolj sproščen. Že prej je bila dirka lepa, zdaj pa ne čutim več posledic padca in uživam, iz dneva v dan bolj. Vedno si želiš, da bi se izšlo čim bolje, fantje so dobro nadzorovali dirko, potem pa sem dokončal delo. Šprint je vedno nekoliko tvegan, saj ne veš, kakšne noge imaš in kakšne konkurenca, a tokrat se je končalo dobro,« je bil zadovoljen Roglič.

V Jumbo Vismi zdaj začenjajo obrambo rdeče majice, ki je pristala na ramenih Kussa, potem ko je na vzponu na Xorret de Cati mladi Lenny Martinez nekoliko popustil in izgubil dobro minuto. Jutri, pred prvim dnevom premora, kolesarje čaka še ena zanimiva etapa z vzponom druge kategorije (8,2 km, 5,4 %) na Alto Caravaca de la Cruz v zaključku.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ