Po solidnem kronometru Mohorič ostaja v igri za skupno zmago

Po solidnem kronometru Mohorič ostaja v igri za skupno zmago
31.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Švicarski specialist Stefan Bisseger je dobil kronometer v 2. etapi dirke po Beneluksu, Matej Mohorič pa je proti nekaj glavnim tekmecem za skupno zmago izgubil solidnih 20 sekund. Za vikend napoveduje ognjemet.

»Not great, not terrible,« je svojo predstavo v vožnji na čas s priljubljenim citatom iz serije Černobil na družbenih omrežjih opisal Matej Mohorič. Zagotovo njegova vožnja ni bila slaba, nenazadnje je končal na 19. mestu s 40 sekundami zaostanka za zmagovalcem Stefanom Bissegerjem in le sekundo za Remcom Evenepoelom.

A to ni bila niti najboljša predstava Mohoriča v vožnjah na čas doslej, denimo na dirki po Poljski je pokazal, da je lahko še hitrejši. V skupnem seštevku je ostal v dobrem položaju, če Bissegerja ne štejemo med resne kandidate za končno zmago, je pred njim trenutno še pet kolesarjev. Najbolj nevarna bosta nedvomno Kasper Asgreen in Stefan Kung, ki imata pred Mohoričem zdaj 17 oziroma 16 sekund naskoka, kar še ni neulovljiva razlika.



Glede na to, da so na dirki po Beneluksu v vsaki etapi na voljo tudi odbitne sekunde na zlatem kilometru, bi Mohorič lahko začel s topljenjem prednosti že jutri. Pred kolesarji sta zdaj dve šprinterski etapi, ki pa se v bočnem vetru hitro lahko zapleteta, tri etape ob koncu tedna pa bodo odločilne, predvsem nedeljska z vzponom na zid v Geraardsbergnu.

»Zdaj bomo prestavili v drugo prestavo. Pričakujte ognjemet ob koncu tedna,« je še napovedal Mohorič. Če obljublja ognjemet, potem nas zagotovo čaka odlično dirkanje, ne glede na razplet.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ