Podatki Strave razkrivajo novo rekordno rast številk

Podatki Strave razkrivajo novo rekordno rast številk
10.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Strava

Strava vsako leto objavi podatke o športnih aktivnostih, zabeleženih na tej platformi od 1. 10. 2020 do 31. 9. 2021. Letošnji podatki kažejo, da se je število športnih aktivnosti povečalo za neverjetnih 63 odstotkov.

O priljubljenosti Strave ni potrebno razglabljati, postala je vsaj poznana tudi v splošni populaciji, ki se s športom ukvarja le občasno. Letošnji podatki razkrivajo, da so v zajetih dvanajstih mesecih športne aktivnosti poskočile za kar 63 odstotkov, na skupno 1,8 milijarde naloženih aktivnosti s strani 95 milijonov aktivnih uporabnikov, ki jih beleži Strava.

Največji porast v številu aktivnosti je zabeležil tek na smučeh, aktivnosti je bilo kar 2,5-krat več kot v letu 2020. Skupno smo uporabniki Strave na vseh aktivnostih skupaj v zadnjih 12 mesecih zabeležili več kot 32 milijard prevoženih, pretečenih in prehojenih kilometrov.



Vsak mesec 2 milijona novih uporabnikov

Lani je bil zaradi izbruha koronavirusa opazen porast individualnih notranjih aktivnosti predvsem pri ženski populaciji, tudi letos se je trend nadaljeval, joga je letos kljub lanskemu skoku zabeležila dvakratno rast aktivnosti.

Glavni razlog ni toliko v povečanju aktivnosti, ki jih posamezni uporabniki izvajajo, čeprav se tudi tukaj zaradi epidemije in posledično več dela od doma krivulja obrača navzgor, vseeno pa so gonilo rekordnih rezultatov novi uporabniki. Strava v svoji statistiki poroča, da je v povprečju vsak mesec pridobila okrog 2 milijona novih uporabnikov.

Zanimivo je iz statistike tudi spremljati, kako ekstremne vremenske razmere vplivajo na športno dejavnost. V Moskvi so poleti beležili vročinski val in povprečje aktivnosti je padlo za skoraj 30 odstotkov, med avgustovskimi poplavami v Naganu pa so zunanje aktivnosti padle za 61 %, medtem ko so notranje aktivnosti v istem obdobju narasle za 56 odstotkov.

Skupno so si ljubitelji Strave namenili skoraj 10 milijard všečkov (kudosov) in s tem pokazali, da spremljajo napredek drug drugega. Trendi iz 2020 torej ostajajo, le da so letošnji rezultata »na steoridih«, če si sposodimo ameriško frazo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ