Podrobnosti vzponov in "onboard" kamere tudi na Touru!

Podrobnosti vzponov in "onboard" kamere tudi na Touru!
04.07.2014 AVTOR: D. Z.
Očitno se nove tehnologije tudi v kolesarstvu vse bolj uveljavljajo. In organizatorji dirke po Franciji so potrdili, da bodo kolesarji lahko uporabljali t. i. Onboard kamere.

Agencija ASO je sporočila, da bodo na letošnji dirki po Franciji za gledalce, ki bodo preizkušnjo spremljali prek televizorjev, uvedli kar nekaj novosti. Izpostavimo novo grafiko. Med prenosom bomo gledalci lahko videli podrobnosti vzpona oziroma dela vzpona, na katerem bodo tekmovalci kolesarili.

Dobili bomo podatke o naklonu tistega vzpona oziroma odseka, trenutno hitrost in smer vetra. Poleg tega naj bi položaj kolesarjev v glavnini vseskozi nadzorovali kar prek satelitov. In potem je tu še v zadnjem času zelo popularna novost. »Onboard « kamere. Tiste majhne kamere, ki jih kolesarjem namestijo na kolesa.

Že organizatorji dirke po Švici so poskrbeli, da so gledalcem ponudili neverjeten vpogled v to, kaj se zares dogaja v sprintih glavnine. O tem smo že pisali tudi na naši spletni strani bicikel.com. Na dirki po Franciji se bodo tega lotili prvič. Vsak dan bodo štirje kolesarji iz različnih ekip opremljeni z zares lahkimi kamerami.

Z njimi bodo posneli ključne trenutke etape. Posnetek bo objavljen na spletni strani letour.fr. Po vsaki etapi pa bodo do njega lahko dostopale tudi televizije, ki prenašajo dirko po Franciji. Te bodo posnetke lahko tudi uporabljale v svojem programu.

VEČ O ONBOARD KAMERAH
 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ