Podrobnosti vzponov in "onboard" kamere tudi na Touru!

Podrobnosti vzponov in "onboard" kamere tudi na Touru!
04.07.2014 AVTOR: D. Z.
Očitno se nove tehnologije tudi v kolesarstvu vse bolj uveljavljajo. In organizatorji dirke po Franciji so potrdili, da bodo kolesarji lahko uporabljali t. i. Onboard kamere.

Agencija ASO je sporočila, da bodo na letošnji dirki po Franciji za gledalce, ki bodo preizkušnjo spremljali prek televizorjev, uvedli kar nekaj novosti. Izpostavimo novo grafiko. Med prenosom bomo gledalci lahko videli podrobnosti vzpona oziroma dela vzpona, na katerem bodo tekmovalci kolesarili.

Dobili bomo podatke o naklonu tistega vzpona oziroma odseka, trenutno hitrost in smer vetra. Poleg tega naj bi položaj kolesarjev v glavnini vseskozi nadzorovali kar prek satelitov. In potem je tu še v zadnjem času zelo popularna novost. »Onboard « kamere. Tiste majhne kamere, ki jih kolesarjem namestijo na kolesa.

Že organizatorji dirke po Švici so poskrbeli, da so gledalcem ponudili neverjeten vpogled v to, kaj se zares dogaja v sprintih glavnine. O tem smo že pisali tudi na naši spletni strani bicikel.com. Na dirki po Franciji se bodo tega lotili prvič. Vsak dan bodo štirje kolesarji iz različnih ekip opremljeni z zares lahkimi kamerami.

Z njimi bodo posneli ključne trenutke etape. Posnetek bo objavljen na spletni strani letour.fr. Po vsaki etapi pa bodo do njega lahko dostopale tudi televizije, ki prenašajo dirko po Franciji. Te bodo posnetke lahko tudi uporabljale v svojem programu.

VEČ O ONBOARD KAMERAH
 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
giant41 04.07.2014 10:37

Kakšne kamere pa uporabljajo za ta namen? Proizvajalec, typ, način prenosa slike???

Raptile 04.07.2014 12:45

Hudooo :) vsaj eni ki se trudijo za gledalce ... ne pa trapast fuzbal, ker nima sodnik posnetkov, komot bi imel na roki mali telefon pa bi predvajal posnetek, ne pa da cev svet gleda farso !!!

MihaMedica 04.07.2014 15:51
lahko rečem edino: končno so se zbudili...pa upam da bodo res kazali tudi položaj tekmovalce in kdo je v begu, ne pa da je to prepuščeno komentatorju da prepozna tekomovalca po videzu...
Firnk 05.07.2014 19:17

Vau, celo 3x med etapo so pokazal trenutno hitrost (sem gledal le zadnjih 60 km). Med sprintom tega podatka seveda ni bilo...

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ