Pogačar o Touru 2024: Moral sem se nasmehniti, to je zelo dobra trasa!

Pogačar o Touru 2024: Moral sem se nasmehniti, to je zelo dobra trasa!
26.10.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tadeja Pogačarja na predstavitvi trase dirke po Franciji 2024 ni bilo, za francoski časnik L'Equipe pa je podal prvo oceno videnega. In nad tem je bil navdušen!

Predstavitev trase dirke po Franciji leta 2024 je bila slavnostna in čeprav so bile nekatere podrobnosti znane že prej, je razkritje celotne trase prineslo marsikaj zanimivega. Denimo makadamske odseke v Troyesu, ki so pisani na kožo Pogačarju, pa zaključek na cestah v okolici Monaka in Nice, ki jih pozna kot lastni žep.



"Trasa je zelo prijetna, prvi teden mi je všeč, bo malo težji kot prejšnja leta. Od začetka Toura bo treba biti v dobri formi in to mi ustreza. Višinska razlika, cilji za sprinterje, dva kronometra, to bo super razburljivo," je dejal dvakrat zapored drugi s francoske pentlje.

Glede na prejšnje izvedbe Toura, ko so prireditelji skorajda pretiravali v želji po epskosti gorskih etap, so preizkušnje prihodnje leto precej bolj "normalne". "Gorske etape so dokaj običajne, ampak meni se zdijo res dobre. Zlasti zadnje tri etape bodo zelo podobne, mislim, da se bo tam odločala dirka," še pravi Pogačar, pritrjuje mu večina tekmecev. Tour 2024 bo še bolj kot sicer dirka na izčrpavanje, v prvih 14 dneh bo ključno hraniti energijo in ne izgubljati časa, nato pa bo šlo v Alpah nad Riviero zares.

"Ne gre za klasičen konec Toura, zadnji trije dnevi so zelo zelo težki, brez Elizejskih poljan. Tudi kronometer med Monakom in Nico je zelo zanimiv, veselim se dirkanja tam, vendar bo treba imeti dobre noge za zmago. Dokončati Tour na cestah, kjer treniram večino leta, bo nekaj posebnega. Ko sem videl profile etap, mi je šlo kar malo na smeh. Ta dirka po Franciji deluje zelo obetavno," je za L'Equipe zaključil slovenski šampion, prepričljivo prvi kolesar z UCI-jeve lestvice.

Tako kot Pogačar lahko nekaj zase na trasi najdejo tudi Jonas Vingegaard, Primož Roglič in Remco Evenepoel. Na koncu bo potrebno biti najboljši povsod, ne le na terenu, ki je vsakemu od šampionov najbolj pri srcu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ