Pogačar že v rdeči majici in nepremagljivi Ganna

Pogačar že v rdeči majici in nepremagljivi Ganna
22.02.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour

Filippo Ganna je po pričakovanjih dobil vožnjo na čas na UAE Touru, a spet je blestel tudi Tadej Pogačar. S četrtim mestom je prvzel vodstvo v skupnem seštevku.

Drugi dan na dirki UAE Tour je postregel s pestrim dogajanjem že pred samim začetkom. O tem smo že pisali. Kolesarji Alpecin Fenixa so se morali nastopu odpovedati, posledično na startu ni bilo včerajšnjega zmagovalca Mathieuja Van der Poela.

Posledično so se nekoliko premešali tudi nosilci majic. Tadej Pogačar je tako moral obleči belo, ki bi jo sicer nosil Joao Almeida. Posledično ni pokazal dresa državnega prvaka v vožnji na čas. Ima pa zato v barvah slovenske zastave tudi napis Colnago na kolesu.

Pogačar je bil pred začetkom peti v skupnem seštevku in tudi 13 kilometrov dolgo vožnji na čas je odlično odpeljal. Sicer je ta potekala povsem po ravnini, a Pogačar je drvel s 54,4 km/h. Progo je premagal v času 14:20. Postavil je četrti čas.

Pred njim so bili Mikkel Bjerg, Stefan Bissegger in pričakovani zmagovalec Filippo Ganna. Svetovni prvak v tej disciplini je bil spet prepričljiv. Že na osmem zaporednem kronometru je nepremagljiv. Njegov čas pa 13:56. Edini se je spustil pod mejo 14 minut. Povprečna hitrost pa 55,98 km/h.

Tudi Jan Polanc je odlično odpeljal to vožnjo na čas. Končal jo je na 21. mestu z zaostankom 49 sekund. Luka Mezgec je postavil 89. čas. Skupni seštevek? Prva etapa je poskrbela za veliko selekcijo zaradi vetra in v ospredju so ostali le redki kandidati za končno zmago.

Tako je bilo pričakovati, da bo Pogačar že po kronometru prevzel vodstvo. To mu je tudi uspelo. Zdaj ima pet sekund prednosti pred Joaom Almeido. Tretji Mattia Cattaneo zaostaja za 18 sekund. Sledijo Chris Harper, lanski zmagovalec Adam Yates, Neilson Powless, Anthony Roux, David Dekker, Michael Morkov in Mattias Skjelmose Jensen.

21 kolesarjev ima zaostanke manjši od treh minut. 22. Ganna pa zaostaja že za več kot osem minut. Pred kolesarji je prva izmed dveh etap s ciljnim vzponom. Jebel Hafeet bo gostil cilj na 1031 metrih nadmorske višine. Vsekakor bo po tej etapi že jasno, kdo sploh bo še lahko v igri za zmago. Prav veliko kandidatov pa vsekakor ni več.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ