Pogačarjeva zmaga na Avenirju (VIDEO)

Pogačarjeva zmaga na Avenirju (VIDEO)
18.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Eden izmed večjih uspehov slovenskega kolesarstva, vsekakor tistega v kategoriji do 23 let je letos uspel Tadeju Pogačarju. Dobil je Tour de l’Avenir.

Tadej Pogačar je vsekakor eden izmed največjih slovenskih kolesarskih upov, kar je letos še dodatno dokazal. Bil je četrti na dirki po Sloveniji, osvojil pa je belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Dobil je dirko Miru za Pokal narodov, potem pa je dobil še najprestižnejšo dirko za mlade – govorimo o malem Touru, Tour de l’Avenir. Tam je bil prepričljivo najboljši, ustavil ga ni niti izlet na travnik v zadnji, gorski etapi, v kateri je pri lovljenju dokazal, kako močan je.

Kolesar moštva Ljubljaan Gusto Xaurum je takrat reprezentanci pomagal do osvojitve prvega mesta v Pokalu narodov. V nadaljevanju pa si lahko ogledate povzetek, najlepše trenutke letošnje dirke Tour de l’Avenir. Dirke, ki so jo v preteklosti dobili kolesarji, kot so Felice Gimondi, Joop Zoetemelk, Greg LeMond, Miguel Indurain, Laurent Fignon, Bauke Mollema, Nairo Quintana, Esteban Chaves, Warren Barguil, Miguel Angel Lopez, Egan Bernal … Pogačar bo v naslednji sezoni član moštva UAE Team Emirates, v katerem že vozi Jan Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ