Policija kaznuje s pomočjo Strave

Policija kaznuje s pomočjo Strave
21.03.2020 AVTOR: DZ, vir: sticky bottle

V Franciji se policissti poslužujejo prav posebnih metod, kako kaznovati kolesarje, ki ne upoštevajo odloka o prepovedi kolesarjenja v času epidemije koronavirusa.

"Kolesarjenje, ki je ponavadi sprejemljivo in dobrodošlo v trenutnih razmerah ni dovoljeno in je zato kaznivo dejanj."

Države so se v boju proti koronavirusu odločile za različne ukrepe. V Veliki Britaniji celo vzpodbujajo gibanje na svežem zraku. Večina drugih držav pa se je odločila za vse bolj stroga merila.

V Španiji so vsem kolesarjem prepovedali na cesto. V Italiji lahko kolesarijo profesionalni kolesarji. V Franciji tudi veljajo določene prepovedi. In prav tam so se policisit poslužili kar Strave. S pomočjo podatkov s tega sistema izsledijo kolesarje, ki objavljajo svoje “podvige” in jih posledično kaznujejo.

Policija je določeni osebi celo pustila obvestilo kar na Stravi, da je kaznovana s 135 evri kazni zaradi kršenja prepovedi kolesarjenja. "Kolesarjenje, ki je ponavadi sprejemljivo in dobrodošlo v trenutnih razmerah ni dovoljeno in je zato kaznivo dejanje. Vsakršno kolesarstvo, tudi če ste na cesti sami je trenutno prepovedano," je sporočila francoska policija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ