Policija preiskala hotel Bahrain Victoriousa po 17. etapi

Policija preiskala hotel Bahrain Victoriousa po 17. etapi
15.07.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Francoska policija je po včerajšnji etapi izvedla racijo v hotelu Bahraina in začela preliminarno preiskavo zaradi domnevnega posredovanja nedovoljenih poživil kolesarjem. V ekipi vse navedbe zavračajo.

Po koncu včerajšnje etape je franocoska policija naredila veliko racijo v hotelu Bahrain Victoriousa, v kateri je bilo po poročanjih francoskih medijev udeleženih 50 policistov. Preiskali so sobe, osebne stvari in zaplenili tudi nekatere telefone ter računalnike kolesarjev in osebja, preiskali so tudi ekipni avtobus.

»Po etapi smo pozno prišli v hotel, šele ob 21. uri, takoj je bilo tam veliko policije. Uničili so nam masaže in obroke, preiskali so naše stvari, namesto večerje smo imeli samo nekaj prigrizkov v sobah, ampak tako pač je, pri tem ne moremo storiti nič. Po pravici povedano mi je čudno, da v modernem pelotonu sploh še imamo preiskave zaradi dopinga, nenehno nas testirajo, a tako pač je. Nič ne skrivam in me tudi ne moti, če pregledajo moje stvari, seveda pa ni najbolj optimalno, če se to zgodi med dirko po Franciji, ko potrebuješ počitek. Prepričan sem, da bomo danes še bolj motivirani,« je pojasnil dogajanje pred današnjo etapo Matej Mohorič.



»Navadna nevošljivost,« pravi Colbrelli

Zelo jezen je bil tudi Sonny Colbrelli, ki je besno komentiral le, da gre »za navadno nevoščljivost, če kolesariš dobro, si avtomatično obtožen dopinga, če pa kolesariš počasi, si ničla«. Vodja ekipe Milan Eržen je bil precej bolj diplomatski: »Ni šlo za nič posebnega, policija je preiskala naš hotel in to je bilo to. Ne moremo storiti nič, seveda smo sodelovali z njimi, ker nič ne skrivamo, naši rezultati so povsem čisti. Seveda bomo nadaljevali z dirko, zakaj pa ne bi?«

V francoskih medijih sicer že nekaj mesecev napadajo kolesarje Bahraina zaradi »sumljivo dobrih rezultatov«, kot so se izrazili v časniku Le Parisien. Prva preiskava francoske policije včeraj v hotelu po neuradnih informacijah ni razkrila nobenih nepravilnosti, končala naj bi se šele ob 2. uri zjutraj, je pa francosko tožilstvo odprlo preliminarni postopek, s katerim bodo preverjali sume dopinga v ekipi Bahrain Victoriousa.

Zgodba se bo zagotovo še nadaljevala v naslednjih dneh, že danes pa smo od štartne črte videli, da je Mohorič mislil resno, saj je bil med prvimi kolesarji dneva, ki so se podali v beg.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ