Poreč: Na odru dva Slovenca, a najvišje mladi Nizozemec

Poreč: Na odru dva Slovenca, a najvišje mladi Nizozemec
09.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Ljubljana Gusto Santic / facebook

Že tradicionalna dirka Trofej Poreč se je končala z zahtevnim sprintom, ki ga je dobil Kooij Olav. Za njim dva Slovenca: Gašper Katrašnik in Tilen Finkšt.

Na Hrvaškem so kolesarji v tem tednu odpeljali še drugo enodnevno dirko. Prva v Umagu je bila povsem po meri sprinterjev, nedeljska v Poreču pa je bila precej bolj razgibana. Kolesarji so startali v Poreču, potem pa po dobrih devetih kilometrih zavili na kroge. V vsakem krogu so morali premagati vzpon na Labince.

Tudi sam zaključek ni bil ravninski, saj je cilj gostil Tar. Gre torej za krajši vzpon, ki pa je ravno dovolj zahteven, da do izraza ne pridejo zgolj sprinterji. 156 kilometrov dolgo dirko so izpeljali že 31. Na startu sta bila tudi najtrofejnejša kolesarja na tej preizkušnji - štirikratni zmagovalec Matej Mugerli in dvakratni Marko Kump. Oba sta bila tudi po enkrat tretja. Tokrat ju ni bilo med najboljšimi.

Sicer je bilo dirkanje nadvse zanimivo in polno napadov, a v zaključek je vseeno pripeljala skupina več kot sto kolesarjev. Sledila je huda borba za pozicije. Prav položaj v skupini je bil pri takem zaključku zelo pomemben in odlično izhodišče je po zelo dobri pomoči kolegov imel Gašper Katrašnik iz Adrie Mobila. Prav v zadnjih metrih pa ga je uspel prehiteti komaj 18-letni Nizozemec, ki sicer vozi za razvojno ekipo Jumbo Visme Olav Kooij.

Po treh urah in pol dirkanja se je veselil druge zmage v teh dneh, saj je dobil že dirko v Umagu. Gašper Katrašnik je bil drugi. "Danes je bila dirka zelo hitra in zahtevna, kolesarji kolumbijske ekipe so pobeg hitro nevtralizirali, zato so se neprestano vrstili nevarni napadi. V finale je skupina prišla skupaj, potem pa so se naši fantje res izkazali," je dejal Katrašnik in pojasnil:

"Zadnjih nekaj kilometrov so se postavili na čelo dirke in me pripeljali do zadnjih 200 metrov v idealnem položaju, potem pa me je 100 metrov pred ciljem prehitel kolesar Jumbo Visme, ki je zmagal tudi na dirki v Umagu. Enostavno je bil hitrejši, zmaga bi bila sicer slajša, a je tudi drugo mesto dobra popotnica za nadaljevanje sezone." Iz ozadja je do tretjega mesta prišel Tilen Finkšt, sicer član moštva Ljubljana Gusto Santic.

Četrti je bil Kolumbijec Soto, peti Andi Bajc (Felbermayr Simplon Wels), šesto pa Luka Čotar (KK Kranj). Med deseterico je bil tudi Žiga Jerman, ki se tudi z ekipo Groupama FDJ mudi na dikrah v Istri. Tokrat je zasedel osmo mesto. Žiga Ručigaj (MebloJogi Pro-concrete) je bil 14. Kolesarje čaka krajši premor, v četrtek pa se začne etapna dirka Istrska Pomlad. Najprej bo na sporedu dober kilometer dolg prolog, potem pa še tri etape.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ