Potrditev: Primož Roglič s številko 1

Potrditev: Primož Roglič s številko 1
16.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Bliža se začetek dirke po Španiji. Organizator je objavil okvirno startno listo. Na njej so tudi Roglič, Bole in Mohorič. Je pa jasno, da bo Primož Roglič nosil številko 1.

Številka ena na največjih dirkah priprada branilcu zmage, če se ta seveda pojavi na startu. In Primož Roglič se je odločil, da pride na 75. dirko po Španiji. Organizator je še sporočil, da bo Roglič nosil številko ena. Sicer pa so pri Jumbo Vismi med prvimi potrdili osmerico kolesarjev, na ketere bodo računali na Vuelti.

Gre za nadvse priznana imena, odlične hribolazce. Poleg Rogliča, bodo tu še Tom Dumoulin, pa Robert Gesink, George Bennett in Sepp Kuss. Ti so nastopili že na dirki po Franciji. Potem pa še Lennard Hofstede, Paul Martens in Jonas Vingegaard. Ekipe so razkrili še pri Trek Segafredu, UAE, Mitchelton Scottu, Deceuninck Quick Stepu, Movistarju, Cofidisu in Burgosu-BH.

Potrjeni kolesarji in ekipe
Jumbo Visma: Primož Roglič, Tom Dumoulin, George Bennett, Robert Gesink, Lennard Hofstede, Sepp Kuss, Paul Martens in Jonas Vingegaard.
Movistar: Alejandro Valverde, Enric Mas, Imanol Erviti, Marc Soler, Carlos Verona, Jorge Arcas, Nelson Oliveira in Jose Joaquin Rojas.
Burgos-BH: Angel Madrazo, Jetse Bol, Oscar Cabedo, Jorge Cubero, Jesus Ezquera, Alex Molenaar, Juan Felipe Osorio in Willie Smith.
Cofidis: Guillaume Martin, Fernando Barcelo, Emmanuel Morin, Jesus Herrada, Jose Herrada, Victor Lafay, Angel Luis Mate in Pierre Luc Perichon.
Deceuninck Quick Step: Sam Bennett, Shane Archbold, Michael Morkov, Zdenek Štybar, Mattia Cattaneo, Andrea Bagioli, Ian Garrison in Jannik Steimle.
Mitchelton Scott: Mikel Nieve, Esteban Chaves, Alex Edmondson, Tsgabu Grmay, Dion Smith, Nick Schultz, Callum Scotson in Robert Stannard.
UAE Team Emirates: Rui Costa, Alessandro Covi, Rui Costa, David De la Cruz. Aleksander Riabušenko, Davide Formolo, Ivo Oliveira, Jasper Philipsen in Sergio Henao.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ