Potrjeno: Vrečer v ekipi za Giro! "Prvih dirk se že veselim"

Potrjeno: Vrečer v ekipi za Giro! "Prvih dirk se že veselim"
14.01.2013 AVTOR: D. Z.
Robert Vrečer je na pripravah dobil program dirk za prvi del sezone. In s tem tudi potrditev. Pri moštvu Euskaltel Euskadi so ga uvrstili v ekipo, ki bo nastopila na dirki po Italiji.
Motivacija je prava!
"Motivacija je na visoki ravni. Z dirkami bi rad začel hitro, saj je tako lažje preživeti zimo in slabe pogoje za trening. Zato se prvih dirk že veselim," je iz Španije potrdil Robert Vrečer. V teh dneh se namreč s preostalimi člani ekipe Euskaltel Euskadi mudi na pripravah v španski Villajoyosi. Prav tam je dobil potrditev, da bo nastopil na dirki po Italiji.

Že na pripravah so kolesarji razdeljeni v različne skupine, odvisno od ciljev v sezoni. In Vrečer je v skupini, ki bo prvi del sezone posvetila pripravam na Giro. "Prva skupina je sestavljena iz kolesarjev, ki morajo biti že takoj v pravi formi in zato opravljajo bolj intenzivne treninge. Nekateri izmed teh so Igor Anton, Nieve, Verdugo in Sicard," so besede menedžerja Igorja Gonzalesa de Galdeana zapisali na spletni strani ibanmayoblog.

Vrečer ob Sanchezu že na pripravah, Kocjan se občasno pridruži sprinterjem
Galdeano je še dodal: "V drugi skupini so kolesarji, ki imajo dobre možnosti za nastop na Giru in morajo zato trenirati še nekoliko bolj rezervirano. Med drugimi so to Samuel Sanchez, Egoi Martinez, Jorge Azanza, Miguel Minguez in Robert Vrečer. Potem pa je tu še skupina sprinterjev, ki opravljajo specifične treninge. Tukaj so Schulze, Radochla, Serebjakov in Saez. Občasno se jim pridružitjo še Urtasun, Perez in Kocjan."

Kocjan je že povedal, da bo sezono začel na dirki GP Cycliste la Marseillaise. Vrečer pa je na potrditev programa čakal vse do ponedeljka popoldne. Sezono bo po vsej verjetnosti začel na dirki po Algarveju, saj je za dirko po Majorki rezerva. Sledil bo nastop na etapni preizkušnji Tirreno-Adriatico, klasiki Milano-Sanremo in Criteriumu International. Sezono bo nadaljeval na dirki po Kastiliji in Leonu.

Rezerva za ardenske klasike
Mogoče bo celo izkusil dirkanje na enodnevnih ardenskih preizkušnjah, saj je rezerva tako za Valonsko puščico kot za najstarejšo klasiko Liege-Bastogne-Liege. Potem pa bo že napočil čas za dirko po Italiji, kjer bo stal ob strani prvemu možu ekipe Samuelu Sanchezu, ki se je odločil, da se letos posveti pripravi na Giro in ne na Tour de France. Vrečer bo prvi del sezone zaključil z dirko po Švici in po vsej verjetnosti tudi z državnim prvenstvom.

Vsekakor ga pri 32 letih čaka najnapornejša sezona v karieri in zato so tudi te prve priprave še kako pomembne. To je potrdil tudi Galdeano: "Taki trening kampi kot je ta so pomembni zato, da se opravi dobre treninge v toplejših krajih in tudi zato, da se kot ekipa bolj povežemo. Športni direktorji, mehaniki, maserji, pomočniki, kolesarji ... Vsi smo ena velika družina in ta teden moramo izkoristiti, da vse dele sestavimo skupaj. Da še pred začetkom sezone ustvarimo dobro klimo v ekipi."
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ