Pred zadnjim tednom med prvim in četrtim le 35 sekund razlike

Pred zadnjim tednom med prvim in četrtim le 35 sekund razlike
02.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Čaka nas zelo razburljiv zadnji teden dirke po Španiji, potem ko so favoriti za končno zmago po vzponu na Angliru še bližje drug drugemu. Prvega in četrtega loči le 35 sekund.

Primož Roglič je z borbeno predstavo na Angliruju omilil škodo in ostal glavni favorit, da ubrani lansko rdečo majico in ponovi skupno zmago na Vuelti, a španska pentlja pred zadnjim tednom še zdaleč ni odločena.

Richard Carapaz pred Primožem Rogličem drži le 10 sekund naskoka, tretji Hugh Carthy zaostaja 32 sekund, četrti Dan Martin pa le tri sekunde več. To so realno štirje kolesarji, ki so še v igri za rdečo majico in bi z izvrstno predstavo v gorah lahko Rogliču vzeli nekaj časa, problem vseh tekmecev slovenskega šampiona pa je kronometer.

Nihče od njih ne sodi med dobre kronometriste, še najboljši je Hugh Carthy, ki je soliden, Roglič pa je proti Carapazu denimo lani na Giru tako na prvem kronometru v Bologni kot na zadnjem v Veroni pridobil skoraj minuto. Tudi Dan Martin sodi med slabše v vožnji na čas, zato misli na zmagovalni oder še ni opustil niti peti Enric Mas, ki zaostaja 1:50 za Carapazom.

Nosilec bele majice je dober kronometrist, za njim pa se razlike v skupnem seštevku precej povečajo. Z dobro predstavo na Angliruju je na 6. mesto skočil Wout Poels (5:13), tik za njim je Felix Grosschartner (5:30), v deseterici pa so še Alejandro Valverde (6:22), Aleksandr Vlasov (6:41) in Mikel Nieve (6:42).

Po torkovi vožnji na čas bo razmerje moči zagotovo vnovič premešano, zatem pa pravih priložnosti za velike spremembe vse do sobote ne bo več. Med tednom so na sporedu razgibane etape, kjer se bo šlo bolj za bonus sekunde na cilju in peščico sekund, ki jih lahko pridobiš z napadom, sobotna gorska etapa s ciljem na Alto de la Covatilla pa bo zadnja priložnost za napade pred nedeljsko parado šampionov v Madridu (če bo Vuelta lahko prišla v prestolnico).

V razvrstitvi najboljših mladih kolesarjev je Enric Mas brez konkurence, ima skoraj 5 minut naskoka pred Vlasovom, v točkovanju za majico najboljšega hribolazca je Guillame Martin na prvem mestu s 46 točkami prednosti pred Carapazom, zeleno majico nosi Primož Roglič s 43 točkami prednosti pred Carapazom, najboljša ekipa pa je Movistar, ki ima le minuto in pol naskoka pred Jumbo Vismo.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ