Prek 1000 udeležencev na prvi izvedbi L'Etape Slovenia by Tour de France

Prek 1000 udeležencev na prvi izvedbi L'Etape Slovenia by Tour de France
05.09.2022 AVTOR: Uredništvo, Foto: Sportida.com

Minuli konec tedna je bil na Gorenjskem v znamenju velikega kolesarskega praznika. Več kot tisoč rekreativnih kolesarjev se je namreč udeležilo premierne izvedbe dirke L'Etape Slovenia by Tour de France, rekreativne preizkušnje na dveh razdaljah (70 in 138 km) pod okriljem blagovne znamke dirke po Franciji.




Dvodnevni dogodek, ki je dodobra oživil tako središče Kranja kot ceste po Gorenjski, je odlično uspel, rekreativnega kolesarjenja na najvišji mogoči organizacijski ravni pa je se poleg otrok in družin, ki so bili aktivni v soboto, na pravi "Tour de France izkušnji" udeležilo več kot 600 kolesarjev na daljši razdalji (138 km) in več kot 400 na krajši (70 km) iz 17 držav. Udeležence je na progi spodbujal tudi ambasador dirke in domačin, naš vrhunski kolesar Matej Mohorič, družbo pa mu je delal pravi, znameniti Tourov hudiček Didi.


2023: L'Etape Slovenia by Tour de France 2. in 3. septembra 2023



Matej Mohorič je s kranjskim županom Matjažem Rakovcem tudi odprl nedeljsko dirko, ki jo je po 3 urah in 24 minutah dobil Nizozemec Johnny Hoogerland, nekdanji profesionalni kolesar, tudi trikratni udeleženec dirke po Franciji. Nekaj metrov sta zaostala odlična slovenska rekreativna kolesarja Tadej Sedar in Igor Kopše. Med ženskami je bila najhitrejša Eva Zorman pred Čehinjo Zuzana Bohacova in Slovenko Špelo Škrajnar. Krajšo 70 kilometrsko razdaljo je dobil Matic Plaznik pred Tadejem Aleš in Kristjanom Božnar, v ženski konkurenci pa je bila najhitrejša Barbara Koblar pred Tino Podbršček in Katjo Nežmah.


Trasa 138-kilometrske preizkušnje je potekala skozi enajst gorenjskih občin, najbolj naporna pa sta bila vzpona na Jamnik in Šenturško Goro. Prav vsi, ki so pripeljali na cilj na Slovenskem trgu v Kranju, so prejeli spominske medalje, že prej ob prijavi dres L'Etape Slovenia v podobi znamenitega Toura, organizator pa je najboljšim v posameznih kategorijah podelil tudi vse štiri tradicionalne Tourove majice (rumena, zelena, pikčasta in bela).

Pravi kolesarski praznik, ki pod okriljem slovitega Toura poteka v 20 državah po vsem svetu, bo tako postal tradicionalen, znan pa je že termin druge izvedbe, saj bo 2. in 3. septembra 2023 tudi drugo preizkušnjo L'Etape Slovenia gostil Kranj z okolico.




Matej Mohorič je startal v ozadju in si hitro nabral skupino kolesarjev, ki mu je z navdušenjem sledila.

Celotni rezultati >>> Timing Ljubljana



Zmagovalca Hoogerland Johnny in Zorman Eva v družbi hudička Didija.

Značke: Cestno
Ključne besede:
l'Etape du Tour
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ