Primož Roglič 3. v kronometru: "Čas je dober"

Primož Roglič 3. v kronometru: "Čas je dober"
09.03.2021 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma in Sirotti

Na dirki Pariz-Nica je bil na sporedu posamični kronometer. Stefan Bissegger ga je dobil. Primož Roglič pa je za njim zaostal za šest sekund. Dovolj za tretje mesto.

Pariz-Nica. Po dveh sprinterskih etapah je bil zdaj čas za posamično vožnjo na čas. Ni bila posebno dolga, pa vendarle smo videli prve večje razlike med kolesarji. Ti so morali premagati 14,4 km dolgo preizkušnjo, na kateri je bil takoj po start krajši vzpon, potem pa še v zamem zaključku štiristo metrov dolg klanec.

Vmes pa hitra trasa. Najhitrejša dva sta v povprečju drvela več kot 49 km/h. Na startu so bili nekateri specialisti za take preizkušnje, med njimi tudi Rohan Dennis. A prav z zanimanjem so mnogi pričakovali tudi nastop Primoža Rogliča. Ta se je podal na poti ob 15.09. Ko je na cilj prišel Soren Kragh Andersen, je bilo jasno, da je s 17.44 postavil zelo dober čas in mnogi so za njim zaostali.

Primož Roglič pa je bil nekoliko hitrejši že na vmesnem času, kmalu zatem je ujel tudi G. Martina, ki je startal minuto pred njim. Na koncu pa je ciljno črto prečkal s časom 17.40. Prevzel je tudi vodstvo, a kmalu je postalo jasno, da sta vsaj dva kolesarja v igri za zmago. Najprej je Remi Cavagna odlično nadaljeval tudi po najhitrejšem vmesnem času. Popustil ni niti na zadnjem vzponu in na cilju je imel šest sekund boljši čas od Rogliča.

A s tem kronometer še ni bil odločen. Stefan Bissegger - njegov šef pri EF Education First Jonathan Vaughters pravi, da je eden izmed najbolj aerodinamičnih kolesarjev - je bil vseskozi zelo hiter, a na zadnjem vzponu zares ni bilo jasno, če bo to dovolj za zmago. Bilo je tesno. Na cilju pa je postalo jasno, da je Cavagno prehitel za vsega 85 stotink sekunde.

Dovolj za zmago in prevzem vodstva v skupnem seštevku. Roglič je etapo končal na tretjem mestu. "Boleče je bilo na koncu, ampak očitno smo šli zelo dobro. Čas je dober in lahko smo zadovoljni s predstavo," je po prihodu na cilj, ko je še bil v vodstvu, dejal Roglič: "Ne gre za tipični kronometer, vendar pa menim, da mi ustreza. Rad imam take trase. Dobro mi je šlo."

Roglič pred prvo gorsko etapo za Bisseggerjem zaostaja za šest sekund: "Zagotovo smo pokazali, da smo doro pripravljeni in se že veselim naslednjih etap." Že jutri se lahko vse obrne. Kolesarje čaka ciljni vzpon. "Ne poznam etape. Na papirju se zdi, da je etapa zelo težja. Zagotovo bo to zelo težek dan," je še dodal Roglič. Zdaj je med favoriti za končno zmago v najboljšem položaju.

Skupni vrstni red med favoriti za skupni seštevek
1. Stefan Bissegger (Švi, EF Education Nippo) 8:37:11
3. Primož Roglič (Slo, Jumbo Visma) +0:06
4. Brandon McNulty (ZDA, UAE Team Emirates) 0:09
11. Steven Kruijswijk (Niz, Jumbo Visma) 0:20
12. Ion Izagirre (Špa, Astana Premier Tech) 0:21
13. Maximilian Schachmann (Nem, Bora hansgrohe) 0:22
15. Aleksander Vlasov (Rus, Astana Premier Tech) 0:22
30. Laurens De Plus (Bel, Ineos Grenadiers) 0:35
33. Bob Jungels (Luks, AG2R La Mondiale) 0:38
38. Tao Geoghegan Hart (VB, Ineos Grenadiers) 0:44
41. Tiesj Benoot (Bel, Team DSM) 0:46
45. Pierre Latour (Fra, Total Direct Energie) 0:49
49. David Gaudu (Fra, Groupama FDJ) 0:52
51. Jack Haig (Avs, Bahrain Victorious) 0:52
54. George Bennett (Nzl, Jumbo Visma) 0:54
65. Jai Hindley (Avs, Team DSM) 1:02
79. Fabio Aru (Ita, Qhubeka Assos) 1:13
81. Warren Barguil (Fra, Arkea Samsic) 1:14
83. Guillaume Martin (Fra, Cofidis) 1:16
96. Louis Meintjes (JAR, Intermarche Wanty Gobert) 1:30
119. Gregor Muhlberger (Avt, Movistar) 1:48
142. Rohan Dennis (Avs, Ineos Grenadiers) 2:51


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ