Primož Roglič in Luka Mezgec bosta zamenjala znamki koles

Primož Roglič in Luka Mezgec bosta zamenjala znamki koles
19.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jumbo Visma v naslednji sezoni na kolesih Cervelo, Mitchelton Scott pa na Bianchijih. Prerojeni Sunweb na Scottih.

Pred sezono 2021 je vsekakor še kako pestro. Zaradi prestavitev dirk, do katerih je prišlo zaradi koronavirusa tudi vsi prestopi še niso znani. Nekaj že vemo o tem, kateri sponzorji se umikajo, kateri ostanejo v kolesarstvu.

Vsekakor pa je pestro tudi na področju opremljevalcev s kolesi. Ustavimo se najprej pri Jumbo Vismi. Po sedmih letih sodelovanja z Bianchijem je očitno napočil čas za spremembe. Italijani odhajajo, očitno so mikavnejšo ponudbo na mizo dali proizvajalci koles Cervelo.

Primož Roglič bo tako tudi zamenjal znamko koles. Prav zanimivo bo videti, če bodo tudi pri Cervelu za Rogliča pripravili okvir s poslikavo skakalca, orla, grba in gora. Zdi sem da bodo pri Jumbo Vismi lahko izbirali med aerodinamičnim modelom S5, lažjim modelom R5 in kolesom za kronometer P5.

Poleg tega je Cervelo nedolgo nazaj predstavil še kolo Caledonia, ki je namenjeno vožnji po tlakovcih. Na Cervelih letos blestijo mladeniči pri Sunwebu. Naslednje leto bodo pri tej ekipi vozili kolesa Scott.

Ta se bo v Sunweb preselil po devetih letih sodelovanja s podjetjem GreenEdge Cycling, ki vodi ekipo Mitchelton Scott. V tej ekipi vozi tudi Luka Mezgec. Naslednje leto Mezgec ne bo več uporabljal Scottov, ampak Bianchije.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ