Primož Roglič na koncu 4., napet boj za zmago Dumoulinu

Primož Roglič na koncu 4., napet boj za zmago Dumoulinu
29.07.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

Dirke po Franciji je prektično konec. Primož Roglič ga bo končal na izjemnem četrtem mestu. Zmagovalec pa Geraint Thomas.

Težko pričakovana vožnja na čas na dirki po Franciji. Govorimo o 31 kilometrov dolgi in nadvse razgibani preizkušnji do mesteca Espelette. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Geraint Thomas, drugi je bil Tom Dumoulin, tretji Primož Roglič in četrti Chris Froome. Obetal se je ogorčen boj za mesta na stopničkah. Thomasova prednost je bila preveč prepričljiva, medtem ko sta bili ostali dve mesti še kako zelo v dosegli vseh treh kolesarjev.

Primož Roglič pa tokrat za razliko ostalih dni ni blestel. Že na prvem vmesnem času je zaostajal za perj omenjenimi tremi kolesarji. Predvsem Chris Froome pa je odlično odpeljal vožnjo na čas. Na koncu smo videli neverjetno napet boj za zmago med Tomom Dumoulinom in Froomom. Po nekaj več kot 40 minutah dirkanja je Dumoulin Frooma premagal za vsega sekundo. Tretji čas je postavil Thomas, ki se je lahko razveselil končne zmage.

Primož Roglič je za zmagovalcem zaostal za 1:12. Dovolj je bilo za osmo mesto. In zdaj je pred novim mejnikom. Dirko po Franciji bo končal na izjemnem četrtem mestu. Zaostanek za Thomasom pa znaša vsega 3:22. Thomas je Dumoulina premagal za 1:51, Frooma pa za 2:24. Za Rogličem pa so se zvrstili Kruijswijk, Bardet, Landa, Martin, Zakarin, Quintana, Jungels, Fuglsang ...

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ