Primož Roglič o tritedenskem poskusu: To ne pride čez noč

Primož Roglič o tritedenskem poskusu: To ne pride čez noč
30.04.2018 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je po izjemni zmagi na dirki po Romandiji na novinarski konferenci novinarjem odgovarjal tudi na vprašanja, kdaj bo na skupni seštevek dirkal tudi na tritedenskih dirkah.

Trenutno najboljši kolesar na krajših etapnih dirkah. Zmagovalec dirke po Baskiji in dirke po Romandiji. Primož Roglič je v izjemni formi.

In novinarji so ga po koncu dirke po Romandiji spraševali, če bo zdaj poskušal napadati skupni vrstni red na tritedenskih dirki. »Zagotovo bi rad poskusil na največjih dirkah, vendar pa vsi vemo, da take stvari ne pridejo čez noč ali v eni sezoni. Temu moraš pustiti čas, « je dejal Roglič in dodal:

»Letos sem bil osredotočen na krajše dirke. Že lani sem sem videl, da sem na enotedenskih dirkah lahko zelo blizu. Letos sem se osredotočil, da te dirke dobim. V prihodnosti bom vsekakor poskusil na tistih dirkah. « Za medije je tudi potrdil, da si bo zdaj vzel čas za počitek, junija bo nastopil na dirki po Sloveniji in potem na dirki po Franciji. »Letos sem naredil to, kar sem si želel. Cilje sem na dirki po Baskiji in dirki po Romandiji izpolnil, vendar pa menim, da so pred mano še veliki izzivi. Najprej si bom poskušal vzeti nekaj premora in nekoliko odmisliti kolesarstvo. Potem pa se bom osredotočil na to, da bom v najboljši formi na Touru. «

Roglič je še poudaril, da v kolesarstvu vztraja šele pet, šest let, in da se mora še veliko stvari naučiti: »Do 23 leta nisem bil del kolesarskega sveta. Takoj sem prišel med člane. Moral sem dirkati, da sem se vsega naučil. « Dodal je, da se lahko vedno česa naučiš, predvsem pri vožnji v glavnini: »Etape so kdaj daljše od petih ur in veliko stvari se lahko zgodi. Biti moraš kar se da ekonomičen. Na koncu pa moraš opraviti svoje delo. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ