Primož Roglič po veličastni zmagi: V čast mi je

Primož Roglič po veličastni zmagi: V čast mi je
26.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Najprej si bom spočil in proslavljal. Potem pa priprave na Giro," je med drugim dejal Roglič po veliki zmagi v skupnem seštevku na dirki po Kataloniji.

"Zame je bilo dobro, da sem odpeljal Tirreno-Adriatico. Naredil sem lepe korake naprej tudi v tem tednu. Sem na poti stopnjevanja forme. Potrebujem take stvari, da se izboljšam," je medijem po zmagi v skupnem seštevku dirke po Kataloniji dejal Primož Roglič. V zadnji etapi sta na cilj skupaj prišla Roglič in Remco Evenepoel. Belgijec je slavil še drugo etapno zmago, Roglič pa je na cilj prišel v času zmagovalca.

"V čast mi je, da sem med zmagovalci te dirke, ki je ena izmed najstarejših na svetu. Vsekakor mi je ta zmaga še manjkala."

To je pomenilo, da je ohranil šest sekund prednosti in se je lahko veselil končne zmage. "V čast mi je, da sem med zmagovalci te dirke, ki je ena izmed najstarejših na svetu. Vsekakor mi je ta zmaga še manjkala. Ponosen, srečen. Hvala vsem okrog mene. Zdaj lahko proslavljamo," je Roglič še dejal po koncu. Sicer pa je Roglič zdaj dobil že šesto dirko od sedmih prestižnih krajših etapnih dirk svetovne serije.





Manjka mu samo še zmaga na dirki po Švici. Predvsem letos je kljub vrnitvi po poškodbi - konec prejšnjega leta je izpustil veliko treninga - zelo prepričljiv, saj je dobil tudi dirko Tirreno-Adriatico. Dve dirki, dve zmagi. Na obeh je zbral pet etapnih zmag. Zdaj pa je potrdil, da ga do dirke po Italiji na dirkah ne bomo več videli. Tam se bosta spet soočila z Remcom Evenepoelom, pa tudi Joaom Almeido, ki je bil tokrat tretji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ