Primož Roglič prepričljivo najboljši v vožnji na čas

Primož Roglič prepričljivo najboljši v vožnji na čas
10.06.2016 AVTOR: D. Z.
Kronometer za državno prvenstvo. Primož Roglič je prepričljivo dobil 44 km dolgo preizkušnjo. Med članicami Urša Pintar.

V sklopu tridnevnega dogajanja Maraton Franja so že po tradiciji izpeljali tudi kronometer za državno prvenstvo. Poleg amaterjev, so se za naslove pomerili tudi mlajši člani, člani in ženske. Med ženskami je bila najboljša Urša Pintar. Med mlajšimi člani je bil najboljši David Per, ki je progo premagal v 52 minutah in 53 sekundah.

To je bil tudi tretji najboljši čas dneva. Drugi v tej kategoriji je bil Izidor Penko. Tretji pa Martin Otoničar. Potem pa še elita. Na startu je bilo vsega pet kolesrjev. Na startni listi je bil sicer tudi Jani Brajkovič, vendar ga potem na startu ni bilo. Zato pa smo lahko največ pričakovali od Primoža Rogliča in Mateja Mohoriča. Nista razočarala.

Primož Roglič je bil na progi med Ljubljano in Domžalami – narediti so morali dva kroga – prepričljivo najboljši. Že na polovici proge je s časom 25:11 vodil. Tam je imel 24 sekund prednosti pred Perom. Potem pa je prednost še povečal. Roglič je startal dve minuti za Matejem Mohoričem, vendar je Mohoriča tik pred ciljem uspel celo ujeti. Zanimivo.

Roglič je sploh prvič nastopil na kronometru za državno prvenstvo in že prvič postal prvak. Drugo mesto je z 52:50 osvojil Matej Mohorič. Rok Korošec se lahko pohvali s tretjim mestom in časom 54:05. Sledita še Marko Pavlič in Robert Jenko. Sicer pa Rogliča zdaj čaka še cestno državno prvenstvo in potem dirka po Poljski. Matej Mohorič pa bo nastopil na dirki po Sloveniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ