Primož Roglič s skoraj 56 km/h dobil kronometer!

Primož Roglič s skoraj 56 km/h dobil kronometer!
14.06.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je na izjemen način prekinil tekmovalni post. Dobil je prolog na dirki Ster ZLM! Povprečna hitrost pa 55.785 km/h.

Primož Roglič se je po izjemni prvi sezoni in krajšem dopustu v Franciji odpravil na priprave na visoko nadmorsko višino. Vse do zadnjih dni se je mudil v Sierri Nevadi.

Seveda z enim samim ciljem. Da se čim bolje pripravi na dirko po Franciji, kjer bo nastopil sploh prvič v sicer kratki profesionalni karieri. Z izjemo cestnega državnega prvenstva bo zanj edina dirka pred velikim Tourom prav Ster ZLM na Nizozemskem. Govorimo o dirki prve kategorije, ki se je začela danes, s 7,5 km dolgim prologom v mestu Westkapelle.

Na dirki je kar nekaj sprinterjev, nenazadnje tudi Marcel Kittel, Moreno Hofland, Andre Greipel ... Na prologu pa je blestel prav Primož Roglič. Njegova povprečna hitrost je znašala kar 55,785 km/h. Dovolj za zmago. Kolesar domače ekipe LottoNL Jumbo je za tri sekunde ugnal Marcela Kittla in Maximiliana Schachmanna.

Vsekakor pa je to dokaz, da je pred dirko po Franciji Roglič odlično pripravljen. Do konca dirke so še štiri etape, dirka pa, kar se vzponov tiče ni preveč zahtevna. O tem govorijo tudi imena kolesarjev, ki so tu osvajali najvišja mesta. To so med drugimi bili Vanmarcke, Greipel, Gilbert, Boom, Cavendish, Gilbert, Gasparotto … Borut Božič je bil leta 2009 tretji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ