Primož Roglič spet blestel na vzponu!

Primož Roglič spet blestel na vzponu!
27.04.2018 AVTOR: D. Z.
Dirka po Romandiji. Primož Roglič je z drugim časom na gorski vožnji na čas obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Kronometer je dobil Egan Bernal. Špilak 10.

Na dirki po Romandiji je za kolesarji gorska vožnja na čas. Ollon je gostil start, cilj pa Villars. Kolesarji so morali premagati 9,9 km dolg vzpon.

Startali so na nadmorski višiuni 475 metrov, cilj pa je bil na 1256 metrih nadmorske višine. Na dirki so tudi trije Slovenci, kot zadnji pa se je na pot podal vodilni v skupnem seštevku Primož Roglič. Sicer je šlo za vožnjo na čas, a to, da je šlo za zahteven vzpon je znal najbolje izkoristiti mladi, komaj 21-letni kolumbijski hribolazec Egan Bernal.

Član moštva Sky je blestel predvsem v drugem delu. Progo je premagal v 25 minutah in desetih sekundah. Dovolj da so za njim zaostali tudi Porte, Kruijswijk, Costa, Latour, Dennis Martin … Na progi je bil še Primož Roglič, ki je odlično opravil svojo nalogo. Na koncu je za Bernalom zaostal za vsega štiri sekunde in je tako pred kraljevsko etapo obdržal rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Z desetim mestom se je izkazal tudi Simon Špilak. Za Bernalom je zaostal za 1:43.

In skupni seštevek? Roglič bo v sobotni kraljevski etapi branil vsega šest sekund prednosti pred Bernalom in 27 pred Portom. Z več kot minuto zaostanka sledijo Steven Kruijswijk, Rui Costa, Rohan Dennis, Pierre Latour, Daniel Martin, Emanuel Buchmann in Ion Izagirre. Špilak je 12. Z zaostankom 1:59 je še zadnji kolesar, ki za Rogličem zaostaja za manj kot dve minuti. Obeta se izjemno napeta kraljevska etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ