Primož Roglič za zgodovino! 3. na Giru!

Primož Roglič za zgodovino! 3. na Giru!
02.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primožu Rogliču je uspelo. V zadnjem kronometru, ki ga je dobil Chad Haga je prišel do končnega tretjega mesta!

Primožu Rogliču je uspel veliki met. Pred vožnjo na čas je za tretjim Mikelom Lando zaostajal za 23 sekund. Na papirju bi to morali Roglič brez težav nadoknaditi, a po treh tednih dirkanja je razmerje moči povsem drugačno. Vožnja na čas je potekala po ulicah Verone, dolga pa je bila 17 kilometrov, najtežji del pa je bil vzpon na Torricelle.cPo hudih boji v gorah je bilo jasno, da se najboljših v skupnem seštevku ne bodo mogli boriti za etapno zmago.

V tem boju je bil najboljši Američan Chad Haga, ki je progo premagal v času 22:07. Dobil je napet boj s Campenaertsom in De Gendtom, ki sta zaostala za štiri oziroma šest sekund. Prvo mesto v skupnem seštevku je bilo že oddano Richardu Carapazu, drugo mesto pa Vincenzu Nibaliju, tako da smo lahko spremljali napet boj med Mikelom Lando in Primožem Rogličem za tretje mesto. Rogliču je uspelo nadoknaditi 23 sekund zaostanka za Lando, ki si ga je nabral v včerajšnji etapi.

Na koncu je postavil deseti čas, bilo pa je dovolj, da se je povzpel na končno izjemno tretje mesto v skupnem seštevku. Landa je za njim zaostal za osem sekund. Končni verstni red? Charapaz je za 1:05 ugnal Vincenza Nibalija, Roglič pa je zaostal za 2:30. Sledili so Landa, Mollema, Majka, Lopez, Yates, Sivakov in Zakarin. Jan Polanc je Giro končal z dvema rožnatima majicama in na 15. mestu v skupnem seštevku. Grega Bole je bil 110.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ