Primož Roglič: Dobrodelnost in odpoved kriteriju

Primož Roglič: Dobrodelnost in odpoved kriteriju
22.11.2022 AVTOR: DZ, vir: Beking

Primož Roglič je zdaj tudi uradno potrdil, da na dobrodelnem kriteriju v Monaku ne bo mogel nastopiti. Bo pa prisoten.

Organizatorji si želijo, da bi prireditev Beking v Monaku postala tradicionalna. Lanski kriterij v dobil Primož Roglič. Letos bosta na startu izmed Slovencev Tadej Pogačar in Matej Mohorič. 27. novembra pa na startu ne bo prav Rogliča, ki še vedno okreva po operaciji rame.

Zdaj je to tudi uradno potrdil v izjavi za javnost, ki so jo objavili organizatorji: "Odkrito. Žal mi je, da ne bom mogel nastopiti. Lanska prva izvedba je bila uspešna. Uživali smo. Ob spremljanju formule 1 sem sanjal o tem, da bom nekoč vozil po tako znameniti progi. Potem pa mi je uspelo, pa čeprav zgolj s kolesom." Sicer pa je Roglič v izjavi še dodatno poudaril, kako pomembna je za kolesarje varnost v prometu. Prav na to opozarjajo s prireditvijo, ki je obenem tudi dobrodelna:

"Zelo podpiram projekte, ki so povezani z dobrodelnostjo. Tudi sam imam fundacijo, katere poslanstvo je, da pomaga tistim, ki nimajo take sreče. Z Bekingom sem takoj začutil, da je to dobra stvar. Rad imam koncept, ki združuje delo, strast in predanost družbi. Dati pravi zgled je ključno in prepričan sem, da vsak lahko vsak dan pripomore k temu. Tudi tako, da dela dobra dela in širi pravo sporočilo."

Roglič bo prisoten tudi na letošnji prireditvi, a tokrat kot gledalec. Vseeno pa želi širiti idejo o tem, da se morajo že otroci seznaniti, kako se obnašati na cesti: "Prava izobrazba je za otroke ključna bolj kot kdajkoli, če želimo, da odrastejo v pozorne odrasle. Upam, da bo na startu veliko ljudi, predvsem pa upam, da se bodo otroci zabavali. So naša prihodnost in zanje moramo poskrbeti."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ