Primož Roglič: Manj dirk, a zaenkrat brez programa

Primož Roglič: Manj dirk, a zaenkrat brez programa
12.12.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Gazzetti dello Sport so se pogovarjali s Primožem Rogličem, ki je razkril, da je že začel s prvimi treningi po dolgem prisilnem premoru.

"Ne vem, kdaj se bom spet vrnil na dirke. Morda marca. Sezona 2023 je nekakšna skrivnost. Ne vem, ali bom nastopil na Giru, Touru ali Vuelti. Nima smisla, da bi zdaj o tem govoril. Januarja bomo vedeli več. Vsekakor me čaka povsem drugačen program z manjšim številom spomladanskih dirk, tako da bom boljši poleti."

To naj bi Primož Roglič dejal v intervjuju za Gazzetto dello Sport. Roglič se sicer že mudi na prvih skupnih pripravah z ekipo v Španiji. "Pomembno je, da sem se spet usedel na kolo še pred skupnimi pripravami. Zdaj bolečin ne čutim več. Prej pa sem težko spal, tudi plavati nisem mogel. To je moja prva zmaga," je še dodal Roglič. Načrti za sezono 2023 tako še niso znani, je pa že nekako namignil:

"Manjka mi tisto, kar še nisem osvojil, začenši z mavrično majico. Vseeno mi je ali na cestni dirki ali v vožnji na čas. Giro je tudi dirka, ki jo želim dobiti. Tako kot je to Lombardija. Vendar pa je zdaj prezgodaj, da bi rekel, da bom nastopil na Giru. Morda bo po vseh težavah, ki sem jih imel zame prezgodaj na sporedu. Tudi moje delo na Touru še ni končano."

Torej, bo letos vse stavil na dirko po Italiji, na kateri je že bil dvakrat? Se bo morda spet vrnil na dirko po Franciji, ki jo je enkrat končal na drugem, enkrat pa na četrtem mestu? Dejstvo je, da je Roglič do zdaj zares že ogromno dosegel. Postal je olimpijski prvak v vožnji na čas, trikrat je dobil dirko po Španiji, dobil je klasiko Liege-Bastogne-Liege, pa Tirreno-Adriatico, dirko po Baskiji, dirko po Romandiji … Bil je tudi že drugi na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. Letos je dobil dirki Pariz-Nica in po Dofineji …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ