Primož Roglič: Nikoli ni dovolj, tudi če imaš deset minut prednosti

Primož Roglič: Nikoli ni dovolj, tudi če imaš deset minut prednosti
03.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Zadovoljen sem s trenutnim razpletom. Potrudil se bom po najboljših močeh in šel iz dneva v dan," je dejal Primož Roglič po sijajni predstavi v vožnji na čas.

Na dirki po Španiji je Primož Roglič po pričakovanjih prevzel rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. In to po izjemni vožnji v posamičnem kronometru. Razgibana preizkušnja je bila dolga 36,2 km. On jo je premagal v 47 minutah in petih sekundah. Na odru mu je ob prejemu rdeče majice vodilnega čestital tudi legendarni Miguel Indurain.

"Na vsakem kronometru poskušaš iti na polno. Podobna misija je bila današnja. Zadovoljen sem s predstavo," je dejal novinarjem Roglič. Zdaj ima kar 1:52 prednosti pred prvim zasledovalcem. To je Alejandro Valverde. "Takole bom rekel. Nikoli ni dovolj, tudi če imaš deset minut prednosti. Zaenkrat se dobro počutim. Sicer sem že nekajkrat padel, a se že veselim nadaljevanja. Poskušal bom ostati zdrav in v enem kosu," je še dodal Roglič.

Dejal je še, da je prepričan, da lahko še tekmuje na visoki ravni, pa čeprav vse poškodbe še niso zaceljene: "Videli bomo, kako se bo dirka razvijala. Kako bo s pobegi iz dneva v dan. Moramo ostati osredotočeni vsak dan posebej. Od start bomo morali prevzeti nadzor. Potem bom poskušal narediti, kar lahko. Glavni cilj je imeti majico v Madridu."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ