Primož Roglič: Poseben občutek je spet zmagati na Touru

Primož Roglič: Poseben občutek je spet zmagati na Touru
28.07.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

“Zelo sem zadovoljen s to zmago,” je za uradno spletno stran moštva LottoNL Jumbo dejal junak 19. etape na dirki po Franciji Primož Roglič. 

“Poseben občutek je spet dobiti etapo na dirki po Franciji, potem ko mi je to uspelo že lani. Tega se ne more opisati z besedami. Je preprosto popolno,” je še za uradno spletno stran moštva LottoNL Jumb povedal Primož Roglič. O tem, kako je prišel do izjemne zmage – zanj že druge na dirki po Franciji – smo že pisali.

Tokrat si je za podvig izbral najtežjo preizkušnjo v Pirenejih. Poleg tega je premagal največje zvezdnike kolesarstva, potem ko so mu vsi vseskozi poskušali slediti. V skupnem seštevku pa je zdaj tretji, saj je prehitel Chrisa Frooma:

“Počutil sem se zelo dobro in to sem poskušal izkoristiti. S Stevenom sva vseskozi napadala. Ko sem videl, da mi na spustu nihče ne ledi, sem šel na polno. Ekipa je bila zelo močna in rad bi se vsem zahvalil za trud. Brez klubskih kolegov bi bilo nemogoče zmagati.” Zdaj pa je pred Rogličem nov izziv. Vožnja na čas.

Če mu uspe vožnja, kot jih je prikazoval v zadnjih časih, potem prav lahko ostane med najboljšimi tremi v skupnem seštevku: “Kronometra se že veselim. Potrudil se bom, da obdržim mesto na odru. Kdo ve, kaj lahko še naredimo.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ