Primož Roglič: "Rad imam kraljevske etape"

Primož Roglič: "Rad imam kraljevske etape"
17.06.2018 AVTOR: DZ

“Danes sem imel mnogo boljše noge, počutje je bilo boljše,” je med drugim po izjemni zmagi v kraljevski etapi dirke po Sloveniji dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je na šampionski način dobil kraljevsko etapo na dirki po Sloveniji. Ko mu na Volovljek nihče ni mogel slediti, je nadaljeval s pobegom vse do cilja v Kamniku. “Imel sem mnogo boljše noge, počutje je bilo boljše. Mi je bilo kar zabavno vse skupaj izpeljati, ko sem videl, da mi gre,” je dejal Primož Roglič, a tisto besedo zabavno vseeno z rokama dal v narekovaje. A bil je nadvse prepričljiv. Ko je zares napadel mu nihče ni sledil: “Verjel sem predvsem v svoje noge in dobro počutje. Prepričan sem bil, da lahko na zadnjem klancu naredim potrebno razliko in izpeljem vse do konca.”

V zaključku zadnjega vzpona je vozil tudi med številnimi gledalci, ki jih vse dni izpostavlja in se jim zahvaljuje za podporo: “Neverjetno je. Saj se v zadnjih dneh kar ponavljam. Občutki so neverjetni ob vsej tej domači vzpodbudi. Ob vseh teh domačih obrazih, ki jih vidiš. Sigurno te ponese. Predvsem skušam uživati v vsem tem.” Ob tem pa gledalce še navdušuje. Tudi danes jih je tudi s tisto samostojno vožnjo od vrha Volovljeka do cilja v Kamniku: “Vedno se vleče tole na koncu. To že vem. Vendar pa sem imel nekaj razlike in sem lahko v vsem tem tudi užival in uspel zbrano pripeljati vse do ciljne črte.”

Način vožnje, napad, samostojna vožnja … vse je spominjalo na njegovo zmago v kraljevski etapi dirke po Franciji: “Res je. Zelo podobno je vse skupaj izgledalo. Kaj naj rečem. Rad imam kraljevske etape, in upam da tako ostane tudi v prihodnosti.” V zaključni vožnji na čas do Novega mesta bo branil 33 sekund prednosti v skupnem seštevku. Najbližji zasledovalec je Rigoberto Uran. “Tudi zaradi padca, v katerem sem si poškodoval komolec imam težave. Nazadnje sem kronometer resneje vozil na dirki po Baskiji in prolog na dirki po Romandiji. Bomo videli, se pa že veselim, kako se bo vse skupaj razpletlo.”

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ